Živila, s katerimi boste v zimskem času ohranili zdravje

0
Foto: freepik.com

V prispevku boste našli spisek tistih živil, ki vam bodo v zimskem času pomagala, da bo vaš imunski sistem močan, počutje odlično in zdravje dobro. Preverite, katera so najbolj zdrava zimska živila!

Gobe

Gobe so zelo dobra izbira za zdravje, sploh v zimskem času. Povečujejo imunsko odpornost in vsebujejo veliko hranilnih snovi, tudi močne antioksidante. Pomagajo krepiti imunski sistem, dvignejo energijo in preprečujejo razne bolezni.

Slaniki

Slaniki so v zimskem času odlična izbira, saj vsebujejo veliko omega 3 maščobnih kislin, prav tako pa tudi vitamin D, ki je nujno potreben za dobro zdravje celega telesa, za zdravje kosti. Slaniki krepijo imunski sistem in preprečujejo nastanek depresije.

Jabolka

Če imate možnost, posezite po domačih! Vsebujejo veliko kvercetina, ki pomaga v boju proti raznim virusom. Vsebujejo tudi veliko vitamina C.

Rdeča čebula

Rdeča čebula vsebuje veliko zdravilnih snovi, ki pomagajo, da jetra dobro delujejo. Polna je vitamina C, zato preprečuje tudi prehlad, gripo in ostale bolezni.

Česen

Česen je naravni antibiotik, poleg tega pa zelo močno zdravilo, ki vsebuje alicin, to je snov, ki ohranja zdravje celega telesa.

Rdeča pesa

Rdeča pesa pomaga zmanjševati raven nevarnega holesterola, ščiti pred bakterijami, ker je antioksidant, preprečuje tudi nastanek rakavih celic, zdravi in krepi kri.