Z njo lahko pozdravite revmo, visok krvni tlak in ledvice

0
Stebelna zelena čisti telo strupov. (foto: freedigitalphotos.net)

Ta rastlina je neverjetno zdravilna. Z njo lahko zdravite mnoge bolezni, tudi astmo, revmo, prebavo in še in še …

Vsi deli zelene so zelo zdravilni, uporabljate lahko liste, stebla, korenino. Ta rastlina je izredno bogata z magnezijem, vitaminom K, vlakninami, vsebuje tudi veliko vitamina C, ki uspešno zdravi gripo in prehlad. Če ste zboleli za gripo ali prehladom, potem si vsak dan pripravite svežo juho, v kateri je tudi zelena.

Zelena deluje tudi diuretično, kar pomeni, da pomaga pri odvajanju odvečne vode iz telesa. Prav zato je odlično zdravilo za revmo, bolečine v sklepih, za ledvice in sečila, odpravlja tudi pesek iz ledvic, celulit, debelost, astmo, krepi pljuča in srce.

Poleg tega je znano, da pomaga uravnavati krvni tlak, učinkovito odpravlja tudi strupene toksine iz telesa, krepi delovanje jeter in žolča. Priporoča se jo tudi ljudem, ki imajo sladkorno bolezen.

Enkrat ali dvakrat tedensko si pripravite sok iz zelene. Popolnoma enostavno je. Potrebujete gomolj zelene, tri korenja, eno rdečo peso in eno belo korenje.

Vso zelenjavo očistite in narežite na manjše dele. Nato zavrite dva litra vode in vanjo stresite zelenjavo. Takoj odstavite in pokrijte. Pustite čez noč, zjutraj pa precedite in pijte sok na tešče ter tekom dneva. Če do večera vsega soka ne popijete, ga zavrzite in si naslednjič pripravite svežega. Lahko pa uporabite manj vode, da boste lažje popili vse. Količina hranilnih snovi bo ostala enaka.