Z njim lahko znižate holesterol, shujšate in celo preprečite srčno kap

Avokado ima veliko zdravilnih lastnosti. (foto: freepik.com)

Zdravilno živilo, ki ga lahko dobite v vsakem boljše založenem trgovskem centru, je odlično za naše telo. Vsebuje zdrave maščobe, ki zdravijo srce, ožilje, možgane, pospešujejo metabolizem, urejajo prebavo …

Avokado je sadež, ki ga morate dodati na svoj jedilnik. Je izredno zdrav, vsebuje zdrave maščobe, vsebuje kar 25 esencialnih hranil, vsebuje vitamine A, B, C, E in K, tudi minerale, kot so baker, železo, fosfor, magnezij, kalij. Vsebuje tudi beljakovine, zdrave mononenasičene maščobe in je zares super živilo, ki preprečuje nastanek mnogih bolezni.

Če boste redno jedli avokado, lahko s tem pripomorete k boljšemu zdravju srca in ožilja, preprečite celo srčno kap, z njim lahko znižate nevarni holesterol, uravnate krvni tlak, krepite in izboljšate vid, preprečite razna vnetja v telesu, uravnate raven sladkorja v krvi, preprečite razvoj raka na prostati ali dojkah. Avokado pomlajuje, daje telesu energijo in zdravi kožo.

Najboljše je, če jeste presnega. Namažete ga lahko na košček kruha, iz njega naredite razne namaze ali pa ga narežete v solato. Sprva vam okus morda ne bo ugajal, a s časoma, ko se ga boste privadili, vam bo postal všeč. Jejte ga!