Vas muči nespečnost? Poskusite ta trik!

0
Man lying in bed turning off an alarm clock in the morning at 7am. Attractive man sleeping in his bedroom. Annoyed man being awakened by an alarm clock in his bedroom

V prispevku najdete nasvet, s katerim boste zaspali prej kot v desetih minutah!

Če tudi vi zvečer nikakor ne morete zaspati, če vas muči nespečnost, potem preizkusite te nasvete, ki vam lahko zelo pomagajo.

Odpustite

Ko ležete v posteljo, se umirite. Skoncentrirajte se in podoživite dogodke dneva. Ste bili dobre volje, ste bili jezni? Spustite vsa čustva, odpustite osebam, ki so vas morebiti razjezile, pustite, da vsa slaba energija odide stran. To si prigovarjajte v mislih vse dokler se ne boste počutili bolje.

Dihajte

Pravilno dihanje je zelo pomembno za zdravje vseh organov. S pravilnim dihanjem lahko sprostimo celo telo. Globoko vdihnite skozi nos, vdihnite od grla do trebuha, naj se dvigne prsni koš, trebuh. Nato pa počasi, skozi nos izdihnite od grla, vse do trebuha, spustite prsni koš. Ponovite vsaj petkrat.

Sprostite telo

Ležite na hrbtu, roke in noge narahlo odmaknete od telesa. Nato pa počasi sproščajte celo telo. Pričnite pri glavi in nadaljujte do trupa, sproščajte roke, noge. Vsak del telesa, ki je na vrsti, da ga boste sprostili, si ga omislite tudi v mislih. Naj vaše telo postane sproščeno, mišice naj se sprostijo, odmislite vse misli.

To tehniko ponavljajte vsak večer in veliko hitreje boste zaspali, vaš spanec pa bo bolj trden in zdrav.