Uničujejo raka, zdravijo holesterol, preprečujejo depresijo, pomagajo pri hujšanju …

0
Bučno olje in semena so izredno zdravilna. (foto: freepik.com)

Dodajte na svoj jedilnik ta zares čudežna semena in že po nekaj tednih jemanja se bo vaše zdravje bistveno izboljšalo. V prispevku preberite, kako zelo zdravilna so!

Bučna semena so zares super hrana, imajo namreč izredno zdravilno moč. Vsebujejo mnoge zdravilne snovi, ki jih naše telo potrebuje, da je zdravo. Jeste jih lahko za malico, so zdravi prigrizek. Lahko so surova ali pečena. Lahko jih dodate v jogurt ali kislo mleko, na solato, v juho, v prikuhe …

Uravnavajo želodčno kislino – če jih jeste redno, lahko z njimi odpravite slabosti, napenjane, vetrove, kisel okus v ustih …

Uravnavajo holesterol – raziskave so pokazale, da so bučna semena odlična za uravnavanje holesterola. Prav tako pa preprečujejo tudi nastajanje krvnih strdkov, preprečujejo razvoj kardiovaskularnih bolezni, kapi, infarkta, uravnavajo krvni tlak.

Preprečujejo osteoporozo – ker so bučna semena zelo bogata s cinkom, preprečujejo tudi osteoporozo, krepi kosti.

Preprečujejo razvoj raka – študije so pokazale, kako veliko moč imajo tudi v boju proti raku. Še posebej uspešno uničujejo raka dojke in raka prostate.

Preprečujejo depresijo – redno uživanje bučnih semen dokazano preprečuje depresijo, zmanjšuje stres.

Pomagajo pri hujšanju – ker vsebujejo veliko proteinov, vlaknin in beljakovin, so odlične tudi pri hujšanju. Nasitijo in preprečujejo volčjo lakoto.

Zmanjšujejo simptome artritisa – ker vsebujejo tudi protivnetne snovi, lahko zmanjšajo težave, ki jih povzroča artritis.

Ščitijo pred sladkorno boleznijo – bučna semena uravnavajo raven krvnega sladkorja v krvi in so odlična hrana v boju proti sladkorni bolezni. Priporoča se, da jih uživajo tudi sladkorni bolniki.

Zdravijo nespečnost – če boste pest bučnih semen pojedli nekaj ur pred spanjem, boste s tem okrepili spanec in preprečili nespečnost, saj vsebujejo veliko serotonina in melatonina.

Krepijo imunski sistem – bogate so tudi z magnezijem, cinkom, oba minerala pa pomagata krepiti imunski sistem.