To so glavni razlogi, da se redite

(foto: freepik.com)

V prispevku boste našli seznam glavnih vzrokov, zaradi katerih se vam nabirajo odvečni kilogrami in kateri preprečujejo, da bi shujšali.

Nekatere stvari, ki jih počnete iz dneva v dan, vas lahko zavirajo pri hujšanju. Morda se niti ne zavedate, da se prav zaradi njih redite. Poglejte, kateri so najpogostejši vzroki in jih poskušajte odpraviti.

Se izogibate vseh maščob?

Strokovnjaki svetujejo, da jeste zdrave maščobe vsak dan. Te najdete v oreščkih, v oljčnem olju, ribah, lanenem olju, avokadu. Te maščobe dejansko pomagajo topiti odvečne kilograme, zato so zelo priporočljive.

Ste v depresiji?

Ženske in moški, mi imajo znake depresije, so ves čas brez volje, utrujeni in pod stresom veliko težje shujšajo. Če imate te znake, pričnite že danes redno jesti omega 3 maščobne kisline, te dobite tudi v kapsulah ter banane. Ena banana na dan odpravlja stres!

Se ne morete upreti sladkorju?

Sladki prigrizki niso zdravi. Ne vsebujejo niti ene pozitivne lastnosti, zato jih črtajte. Tudi kavo ali čaj pijte brez sladkorja. S časoma se boste privadili, le potrudite se. Namesto sokov, pijte vodo. Ne jejte že pripravljenih omak ali jedi, tudi tam je polno skritega sladkorja.

Vam primanjkuje magnezija?

Raziskava je dokazala, da so osebe, ki uživajo dovolj magnezija, manj težav z odvečno težo. Magnezij boste našli v zeleni zelenjavi, v bananah, soji, kupite ga lahko tudi v lekarni.

Pijete alkohol?

Alkohol dokazano redi, saj spodbuja tek. Ne pijte žganih pijač, piva, vino le v zelo majhnih količinah pri mastnemu obroku. Če prekomerno pijete alkohol, to povzroča debelost. Kozarec rdečega vina pri kosilu pa dokazano topi maščobo.

Telovadite?

Če se ne gibate vsakodnevno, če ne telovadite, potem imate več možnosti, da se boste začeli rediti. Ljudje, ki so telesno dobro pripravljeni, so bolj vitki. Gibanje je zelo pomembno sploh za starejše.