To je živilo, ki topi maščobo, krepi odpornost, ureja prebavo …

Kokosovo olje neguje in zdravi lase. (foto: Pixabay.com)

Spada med eno najbolj zdravih živil, vsebuje okrog 90 odstotkov nasičenih maščobnih kislin, vitamine E, K in številne minerale.

To je kokosovo olje. Uporabljate ga lahko tudi pri pečenju, pri pripravi obrokov. Nekateri dodajo žličko kokosovega olja ali masti tudi v kavo. Tako pripravljena je prava zdravilna bomba, ki ščiti in zdravi, pospešuje metabolizem in enkrat hitreje topi maščobo.

Lavrinska kislina, ki jo vsebuje kokosovo olje, je zelo močno zdravilo proti virusi, bakterijami in glivicami. Pomaga graditi imunski sistem, nekatere študije pa trdijo tudi, da uničuje rakave celice.

Kokosovo olje bi moralo biti na jedilniku pri vseh tistih, ki imajo težave s prebavo. Odličen recept, ki hitro uredi prebavo je: zjutraj na tešče popijte kozarec tople vode, takoj zatem pa pojejte žličko kokosovega olja. Ponavljajte redno vsak dan in rezultati bodo hitro vidni. Uredila se vam bo prebava, s tem pa boste uspešno zdravili tudi kandido in odpravljali parazite iz črevesja. Taka kura pa je odlična tudi za vse tiste, ki želijo raven trebuh.

Ena od najboljših lastnosti kokosovega olja je tudi ta, da zmanjšuje apetit. Prav tako pa pospešuje metabolizem in uravnava krvni sladkor. Krepi pa tudi nohte in lase. Slednje gosti, zdravi.

Kokosovo olje prenese visoke temperature, zato ga lahko brez skrbi uporabljate pri pripravi jedi, pri peki, kot preliv za solate in podobno.