To je pripravek, ki odžene vsak prehlad ali kašelj

0
foto: pexels.com

Naredite ta močan recept, pa boste letos lahko uživali jesen in zimo brez bolezni! S temi naravnimi živili se boste dobro zaščitili in okrepili svoje zdravje.

To okusno mešanico, ki je polna vitaminov, lahko naredite sami. Sestavine lahko kupite, v trgovinah z zdravo prehrano, kjer so tudi bolj kvalitetne.

Za pripravo boste potrebovali 100 gramov suhih marelic, 50 gramov aronije, 100 gramov suhih fig, 200 gramov suhih sliv, en srednje velik koren ingverja, 100 ml soka limone, 100 gramov mandljev, 100 gramov orehov, 50 gramov lešnikov, 50 gramov brusnic, tri žlice medu s propolisom ali matičnim mlečkom in 250 gramov medu.

Marelice in fige narežite, lešnike, orehe in mandlje pa posebej zmeljite. Nato vse skupaj zmešajte, dodajte limonin sok in nariban ingver, prelijte z medom in dobro pretlačite s paličnim mešalnikom.

Nato mešanico dajte v steklen kozarec in pustite nekaj dni na hladnem in temnem mestu. Po tednu dni pa lahko začnete z jemanjem. Vsako jutro pojejte po eno žlico na tešče in vsak večer pred spanjem še eno. Pojejte do konca.