To je najboljše živilo, ki ga lahko pojeste za zajtrk

0
Peške grenivke so izredno zdrave. (foto: Pixabay.com)

Želite izboljšati svoje zdravje in počutje? Potem za zajtrk pojejte živilo, ki pospešuje metabolizem, topi maščobo, ureja prebavo, ščiti jetra in zdravi ledvice in še in še …

Grenivka je sadež, ki je zelo zdravilen, primeren za zajtrk. Vsebuje 90 odstotkov vode, veliko vitamina C in kalija.

Z njim lahko uspešno shujšate, si uredite prebavo in pospešite metabolizem. Študija, ki so jo naredili na univerzi Berkeley je pokazala, da lahko sok grenivke pomaga topiti maščobo. Če vsak dan za zajtrk popijete kozarec iztisnjenega soka grenivke ali pa pojeste en sadež, boste s tem pripomogli, da se bodo maščobne obloge toplite kar petkrat hitreje kot sicer.

Če bi radi shujšali hitro, potem pijte sok grenivke trikrat dnevno pred obrokom. Študija je pokazala, da so ljudje, ki so to počeli, shujšali za dva kilograma več kot ostali v 12 tednih.

Ni pa odlična le za hujšanje, grenivka ščiti telo in preprečuje nastanek mnogih bolezni.  Ker vsebuje veliko vitamina C, krepi imunski sistem, preprečuje nastajanje ledvičnih kamnov, prav tako pa zelo uspešno ščiti pred nastankom raka. Tudi jetra imajo veliko korist od tega zdravega sadeža, saj preprečuje, da bi se ta zamastila in jih krepi.

Grenivka vsebuje zelo močne antioksidante, je naravni antibiotik. Pomaga proti zakisanosti organizma, uravnava raven sladkorja v krvi in preprečuje razvoj sladkorne bolezni, pomaga preprečevati hude srčne bolezni, tudi možgansko kap.

Naj grenivka postane nepogrešljiva pri vašem zajtrku.