To je juha, ki je stokrat močnejša od vseh antibiotikov!

Zelenjavo kuhajte čim krajši čas .(foto: pixabay.com)

Ta okusna super juha vas bo zares zaščitila pred prehladi, gripo in številnimi drugimi boleznimi! Pripravite jo!

Namesto, da posegate po klasičnih zdravilih, po antibiotikih, se že prej poskušajte zaščititi, da do bolezni in do jemanja zdravil sploh ne bi prišlo. Pripravite si večkrat to super juho, ki je močnejša od mnogokaterega zdravila in ki vas bo ščitila pred boleznimi.

Vsebuje sestavine, ki so zelo zdravilne, skupaj pa ščitijo celo telo. Potrebovali boste pet glavic česna, očistite jih, dve žlički masla, dve žlički oljčnega olja, dve večji rdeči čebuli, na drobno ju sesekljajte, eno žlico drobno narezane sveže materine dušice (če nimate sveže, dodajte suho), šest skodelic ali dober liter bistre kokošje ali goveje juhe, peteršilj, lovor, deciliter kisle smetane.

Segrejte pečico na 180 stopinj, nato prerežite na polovico vse stroke česna, jih zmešajte z oljčnim oljem in dajte na aluminijasto folijo. Dobro zavijte in pecite v pečici uro in pol. nato ohladite.

Medtem na oljčnem olju in maslu prepražite sesekljano rdečo čebulo, ko nekoliko porumeni, stisnite česen iz pečice in ga dodajte. Zmešajte, dodajte materino dušico, govejo ali kokošjo juho, dodajte lovor, peteršilj in kuhajte še približno deset minut na zmerni temperaturi. Nato juho odstavite, dodajte sol, poper po okusu in kislo smetano. Poberite ven lovor. Vse skupaj zmešajte s paličnim mešalnikom. Zraven lahko popečete kocke kruha na maslu in ga dodate juhi. Lahko pa jo jeste tudi brez ostalih dodatkov.

Takšno juho si pripravite vsaj enkrat tedensko. Okrepila pa bo vaš organizem tudi, če ste preboleli kakšno hudo bolezen, če okrevate od gripe, prehlada. Naravni antibiotiki, ki so v njej, so za naše telo najboljši.