Tako močna je, da izboljša spomin za 75 odstotkov!

Rožmarin krepi možgane. (foto: Pixabay.com)

Če boste vsak dan po pet minut vonjali to super zdravilno rastlino, lahko hitro okrepite svoje možgane, neverjetno izboljšate svoj spomin in preženete utrujenost.

Ali ste vedeli, da je rožmarin tako močan in zdravilen, da lahko hitro izboljša naš spomin že samo s tem, da ga vonjamo? Njegovo moč so poznali že stari Grki in jo tudi znali izkoriščati.

Rožmarin vsebuje naravne kisline, ki pomagajo ščititi naše celice in DNK pred svobodnimi radikali. Eterična olja rožmarina so tako močna, da lahko že s tem, ko vonjamo svežo rastlino, izboljšamo svoj spomin za 60 do 75- odstotkov.

Strokovnjaki so potrdili, da zdravilne snovi rožmarina lahko zelo pozitivno vplivajo na naše možgane, jih zdravijo in krepijo. Prav tako pa rožmarin odpravlja glavobol ter utrujenost.

Čez zimo večkrat kanite v izparilnik kvalitetno olje rožmarina. Kadar pa imate možnost, naberite nekaj vejic svežega in ga vdihavajte. Ne pozabite nanj tudi, ko kuhate, saj zelo zdravilno deluje na naše telo, zdravi želodec in črevesje ter ščiti pred rakom.