Super živila, ki vas bodo ščitila pred gripo in prehladom

Ingver in limona sta zdravilna kombinacija. (foto: freepik.com)

Dodajte jih na svoj jedilnik, okrepili boste svoj imunski sistem in se na naravni način zaščitili pred gripo in boleznimi dihal!

Česen

Jejte po en strok česna na dan. Jejte ga skupaj s solato, sesekljajte ga v navadni jogurt ali pa požvečite samega. Česen je eden najmočnejših antibiotikov in uspešno vas bo zaščitil pred mnogimi boleznimi. Raziskave so pokazale, da je tako močan, da lahko zaščiti celo pred srčno kapjo in rakom. Strokovnjaki za prehrano svetujejo, da česen sesekljate deset minut, preden ga zaužijete. V tem času se sprosti snov alicin, ki daje česnu čudežno zdravilno moč.

Cimet

Cimet deluje proti mikrobom. Dokazano je ena izmed najbolj zdravih začimb na svetu. Če boste zmešali nekaj ščepcev z žlico medu, boste dobili močno naravno zdravilo, ki ščiti pred mnogimi boleznimi. Cimet spada med začimbe, zato velja, da ga jemo v majhnih količinah, nekaj ščepcev na dan bo popolnoma zadostovalo.

Zeleni čaj

Strokovnjaki so v številnih študijah dokazali, kako zdravilen je zeleni čaj. Vsebuje antioksidante, ki ščitijo in krepi telo, pospešujejo delovanje organov, odpravljajo strupe iz telesa. Skodelica zelenega čaja vsak dan vam bo pomagala, da se boste zaščitili pred gripo in prehladom. Poleg tega pa boste tudi lažje ohranjali zdravo telesno težo, saj zeleni čaj pospešuje metabolizem in topi odvečno maščobo.

Ingver in kurkuma

V času, ko so bolezni dihal na vrhuncu, na vašem jedilniku ne smeta manjkati kurkuma in ingver. Obe začimbi sta močni zdravili, ki krepita dihala in preprečujeta bolezni. Dovolj je, če v čaj dodate eno majhno žličko svežega naribanega ingverja, kurkumo pa po ščepcih dodajate jedem.

Bučna semena

Mnogokrat prezrta, a zelo zdravilna so bučna semena. Vsebujejo veliko vitamina E, cink, oba krepita imunski sistem. Bučna semena pa ščitijo tudi pred rakom. Dodajte jih solati ali jogurtu.