Stekleničko tega močnega ljudskega zdravila bi moral imeti doma vsak

0
Lovor (foto: Pixabay.com)

Ljudska medicina spoštuje naravo in pozna zdravilne lastnosti rastlin. Tako je dobro znano, da spada lovor med najmočnejša naravna zdravila. Kaj pa dobimo, če ga kombiniramo z oljčnim oljem?

Lovorjevi listi in oljčno olje skupaj tvorijo odlično ljudsko zdravilo, ki je vsestransko uporabno. Tisti, ki prisegajo na naravna zdravila menijo, da bi ga doma moral imeti vsak vsaj eno stekleničko.

Kako ga pripraviti?

Potrebujete pest svežih ali posušenih listov lovora ter tri decilitre oljčnega olja.

Lovor najprej narežete oziroma zdrobite na manjše koščke, date v steklen kozarec, nato pa žez nalijete še olje. dobro zaprete in za dva tedna postavite na temno in hladnejše mesto. Večkrat dobro pretresete, nato pa, ko je čas, precedite skozi gazo in zdravilno lovorjevo olje nalijete v stekleničko ter zaprete.

Ljudsko zdravilo je vsestransko uporabno. Če imate težave z glavobolom, če ste pod stresom in se želite sprostiti, potem si nekaj kapljic olja kanite na prste in s krožnimi gibi nekaj minut masirajte čelo in sence. Hitro vam bo odleglo.

Če imate težave z bolečinimi in vnetimi sklepi, če vas bolijo mišice, si večkrat na dan nekaj olja vtrite na obolelo mesto ter masirajte nekaj minut. PO nekaj tednih bo mnogo bolje.

Lovorovo olje lahko tudi pijete. Pomagalo vam bo, če boste zjutraj na tešče popili eno majhno žličko takšnega olja. Z njim boste urejali prebavo, zdravili in krepili ledvice, razstrupljali telo in si izboljšali počutje.

Redno jemanje lovorovega olja pa krepi tudi imunski sistem ter ščiti pred boleznimi dihal.