Ste vedeli, da ima zdravilno moč naravnega antibiotika?

0
Por lahko uporabljamo skozi vse leto, tudi pozimi, če ga ustrezno shranimo. (foto: freeimgaes.com)

Zelo zdravilen je in vsem lahko dostopen. Je naravni diuretik, pomaga pri odvajanju vode, zdravi in razstruplja črevesje, čisti telo in je zelo močan naravni antibiotik. Jejte ga!

Nekateri ga obožujejo, spet drugi ga ne marajo, ker ima pekoči okus, a ta zdrava zelenjava ima številne dobre lastnosti.

Por je sorodnik čebule, po okusu in zdravilnosti podoben rdeči čebuli, je pa še bogatejši z beljakovinami, beta karotenom in vitaminom C. surov por ima veliko magnezija, železa, folno kislino, vitamina B6. s kuhanjem uničimo njegove zdravilne lastnosti, zato je bolje, da ga jemo kar surovega. Takšen prija na raznih solatah, kot dodatek pri omakah in podobno.

Por je naravni antibiotik

Por je zelo močan naravni antibiotik, kar pomeni, da deluje zelo zdravilno na naše telo.  Pomaga uravnavati krvni tlak, krepi imunsko odpornost, pospešuje kroženje krvi, znižuje raven nevarnega holesterola, aktivira encime, ki sodelujejo pri čiščenju in razstrupljanju organizma, deluje proti raku. Ker vsebuje tudi veliko eteričnega olja, zelo zdravilno deluje na prebavo. Pomaga pri izločanju prebavnih sokov, zato je tudi odličen diuretik. Odvaja odvečno vodo iz telesa in preprečuje otekanje udov.