Staro zdravilo tibetanskih menihov: Popijte dva kozarca mlačne vode

0
1693
Topla voda na tešče deluje zdravilno. (foto: pixabay.com)

Redna in zadostna vsakodnevna hidracija z vodo je zelo pomembna za naše dobro zdravje. Preberite, kaj se zgodi, če vsako jutro popijemo po dva kozarca mlačne vode.

Tibetanski menihi poznajo zdravilnost vode, pijejo mlačno vsako jutro na tešče po dva kozarca. Topla voda naj bi pozitivno vplivala na telo in upočasnila staranje. Pa ne le to, prinaša veliko koristnega.

Detoksikacija

S pitjem tople vode spodbujamo telo, da hitreje izloča strupene toksine, olajša se tudi pretok krvi v organizmu, pospešijo se presnovni procesi in hitreje se izgorevajo maščobne obloge.

Zdrava prebavo

Dva kozarca tople vode zjutraj na tešče pomaga, da bo prebava bolj urejena. Okrepi se delovanje črevesja, pospeši se metabolizem in zmanjša možnost za težave z zaprtjem ali napihnjenostjo trebuha.

Lepota in mladost

Topla voda je odlična za hidracijo kože, v veliko pomoč je tudi osebam, ki imajo težave z aknami. Pitje tople vode na tešče skrbi za boljšo elastičnost kože in preprečuje nastanek gubic.

Koliko vode dnevno pa popijete vi? (foto: Pixabay.com)

Hujšanje

Če zjutraj pijemo toplo vodo, pripravimo črevesje za delo preko celega dne. S tem črevesje čistimo in spodbujamo k delovanju. Na tak način lažje tudi hujšamo.

In ker topla voda pomaga, da se v telesu dvigne telesna temperatura, se dvigne tudi raven energije, ki jo porabimo. Na tak način se pospeši metabolizem.

Sproščanje mišic

Topla voda je v korist tudi mišicam, ob tem se sproščajo. To pa pomaga pri lajšanju raznih bolečin, tudi artritisa.