Pozor, nikoli ne pogrevajte te hrane

(foto: Freepik.com)

Nekatera živila so lahko zelo škodljiva, celo strupena, če jih pogrevate in jeste še naslednjega dne. V prispevku preverite, katera so.

Mnogi izmed nas pogrevamo hrano, jo jemo še naslednjega dne ali še dlje. Določeno hrano lahko pogrevate, obstaja pa nekaj živil, ki jih ne smete, saj s pogrevanjem postajajo škodljiva.

Špinača

Že pripravljene in skuhane špinače ne smete nikoli pogrevati, saj je lahko zelo škodljiva za zdravje. Priporočeno je, da špinačo pojeste takoj, ko je pripravljena. Ta zelenjava namreč vsebuje veliko nitratov. Ti nitrati se med pogrevanjem spreminjajo v nitrite, snovi, ki so rakotvorne.

Zelena

Zeleno uporabljamo v juhah, mineštrah. Ampak tudi zelena vsebuje nitrate, prav tako kot špinača. Kar pomeni, da se je prav tako ne sme pogrevati, saj je potem zelo škodljiva. Enako velja tudi za korenje.

Rdeča pesa

Tudi rdeča pesa, ki je zelo zdravilna, ne sme biti ponovno pogreta. Prav tako vsebuje nitrate, ki so pogrevanju zelo škodljivi za naše telo.

Krompir

Krompir vsebuje mnogo hranilnih snovi. Še najbolj zdrav je kuhan in ohlajen. Najbolj škodljiv pa, če ga ponovno pogrevate.

Jajca

Če kuhana ali pečena jajca ponovno pogrevate, lahko postanejo zelo škodljiva za naše zdravje. To pa ne velja, če pogrevate hrano, v kateri so tudi jajca.

Piščanec

Če pogrevate piščanca in ga jeste še naslednjega dne, imate lahko veliko težav, med njimi tudi črevesne težave. To pa zato, ker se med pogrevanjem piščanca proteini, ki jih ta vsebuje, spreminjajo. Zato jejte piščanca naslednjega dne kar hladnega. Tako ne bo spremenil strukture proteinov, ki jih vsebuje veliko več, kot na primer rdeče meso.

Gobe

Gobe so najbolj škodljivo živilo, če ga ponovno pogrevate. Gobe morate pojesti takoj, ko jih pripravite, nikoli kasneje. Če vam ostanejo od obroka, jih zavrzite. Pogrete gobe lahko povzročijo trebušne in črevesne težave, celo težave s srcem.