Pomembno: To hrano čim prej prenehajte jesti

0
Bučno olje in semena so izredno zdravilna. (foto: freepik.com)

Vse kar pojemo in popijemo, vpliva na naše zdravje, na naše razpoloženje in počutje, nekatera živila, ki jih jemo vsak dan, nam lahko naredijo veliko škode. Preverite, katera so in jih takoj črtajte s svojega jedilnika.

Nekatera živila, ki jih lahko jemo tudi vsak dan, pa se ne zavedamo, da nam delajo škodo, je bolje kar črtati iz jedilnika, ali pa jih jesti poredko. Mednje spadajo sledeča:

Sadni sokovi

Sadni sokovi, kupljeni v trgovinah, so lahko polni sladkorja. In ti se v našem telesu pretvorijo v maščobe. Hitro dvignejo raven sladkorja v krvi in prav tako hitro ta tudi upade. Kar povzroča, da smo hitreje lačni kot sicer, nivo naše energije hitro upade, počutimo se utrujeni, zaspani, razdražljivi.

Margarina

Tudi margarina spada med živila, ki niso najboljša za naše zdravje. Desetletja strokovnjaki že preučujejo, ali je bolj zdrava margarina ali maslo. Danes vemo, da je nekatera margarina sestavljena iz industrijskih masti, je umetna in lahko povzroča bolezni srca ali ožilja. Vpliva na razpoloženje, povzroča utrujenost, je težko prebavljiva in se odlaga na stene žil.

Bučna semena

Bučna semena so zdrava, če niso pražena na olju, če niso soljena. Tista semena, ki jih kupimo v trgovini in imajo dodatek soli, so pražena, pa niso zdrava. Vsebujejo kalijev bromat, ta pa negativno deluje na ščitnico, saj preprečuje absorpcijo joda. Brez joda pa ščitnica ne more pravilno delovati.

Čips

Čips je poln škodljivih dodatkov, maščob, ki negativno vplivajo na naše zdravje, mašijo žile, povzročajo bolezni srca in ožilja, dvigujejo nevarni holesterol, upočasnjujejo prebavo. Prav tako pa imajo tudi negativen vpliv na naše možgane.

Arašidi

Slani arašidi pogosto vsebujejo polno raznih aditivov, ti povzročajo lahko migreno, slabosti, težave z dihanjem.

Vsa ta hrana ima negativen vpliv na naše telo in razpoloženje, zato naj bo na vašem jedilniku čim manjkrat.