Pol žličke in zaščiteni boste pred rakom, depresijo, veliko hitreje boste shujšali

foto: freepik.com

Številne raziskave so dokazale, da sta ti dve živili zares prava kombinacija, ki rešuje življenja! Z redno uporabo se lahko zaščitite pred rakom, veliko hitreje shujšate in zdravite depresijo!

Številne študije, ki so jih opravile skupine znanstvenikov in strokovnjakov po svetu pričajo, kako zdravilna je kurkuma. Njena moč pa se še poveča, če jo uživate skupaj s poprom.

Na univerzi v Michiganu so nedavno odkrili, da lahko mešanica kurkume v prahu in črnega mletega popra zaščiti pred rakom dojk. Prav tako je lahko kot alternativno zdravilo za vse tiste, ki se s tem rakom borijo.

Zakaj jo jemati s črnim poprom?

Kurkuma je zelo zdravilna, a če jo jemljete samo, nima takega učinka na zdravje. To pa zato, ker jo naše črevesje, naša jetra prehitro presnavljata in zato se vse zdravilne snovi ne morejo absorbirati. Tukaj pa nastopi črni poper. Ta zaustavlja presnavljanje kurkume in poveča njeno moč za dvestokrat!

Kakšne so prednosti uživanja kurkume in črnega popra?

Preprečujeta vnetja, lajšata bolečine

Kombinacija kurkume in črnega popra sta odlični za preprečevanje vnetij po celem telesu. Prav tako lahko redno jemanje zmanjša kakršne koli bolečine.

Močno zdravilo proti raku

Številne študije so dokazale, da ta kombinacija preprečuje in uničuje raka. Kombinacija napada direktno rakavo celico, jo uniči, zmanjšuje tumorje, prepreči razvoj novih rakavih celic.

Kurkuma lajša težave s prebavo. (foto: Pixabay.com)

Preprečuje depresijo

Aktivne sestavine v kurkumi in črnemu popru delujejo proti depresiji. Mešanica dvigne raven hormona serotonina in dopamina.

Pomaga pri hujšanju

Mešanica uspešno pospešuje metabolizem, pomaga telesu, da vsak dan pokuri večje število kalorij kot sicer. Odvečna maščoba se topi veliko hitreje, a naravno. Prav tako pa kombinacija kurkume in popra povzročata občutek sitosti.

Kako pripravek jemati?

Mešanico teh dveh zdravilnih živil lahko redno uporabljate pri pripravi obroka. Dodajte ju, ko je obrok že na mizi. Dodajte ščepec kurkume in ščepec popra. Če pripravljate zelenjavne napitke, ju lahko dodate vedno zraven.

Lahko pa ju tudi pijete. Četrt žličke mletega popra, priporočljivo je, da je sveže mlet in pol žličke kurkume v prahu zmešajte v kozarcu tople vode in takoj popijte. Ta napitek lahko pijete zjutraj na tešče ali pa kadar koli tekom dneva.