Okusno in zelo zdravilno: To si dodajte v jutranjo kavo

0
Foto: freepik.com

Ste vedeli, da lahko dve znani živili, dodani v kavo, izboljšata vaše zdravje in vam celo podaljšata življenje? Preberite.

Želite živeti dolgo in zdravo življenje? S pomočjo preprostega trika lahko podaljšate mladost in vitalnost in preprečite, da bi se vaše telo hitro staralo, piše portal stil.kurir.rs.

Obstaja napitek, ki ga imenujejo napitek dolgega življenja, sestavljen pa je iz domače kave, medu in limone. Da, prav ste prebrali, očitno med in limona ne spadata le v čaj.

Kava vsebuje močne antioksidante in v zmernih količinah pozitivno deluje na naše telo. Če pijemo pravo turško kavo brez dodatkov po jedi, pomaga, da se hrana hitreje prebavi in maščobe hitreje pokurijo. Zato je zelo priporočljivo, če hujšate, da pijete kavo po zajtrku in po kosilu.

Med in limona

Med in limona v kavi? Poskusite! . (foto: Pixabay.com)

Med zelo dobro vpliva na naše telo, vsebuje številne dragocene snovi, ki jih potrebujemo, minerale, vitamine, antioksidante. Med krepi jetra in znižuje raven sladkorja v krvi.

Prav tako je za naš organizem zelo zdravilna tudi limona. Znižuje krvni tlak, krepi imunsko odpornost in vsebuje veliko vitamina C.

Ta stari ljudski recept pa pravi, da je kombinacija medu in limone v kavi zelo zdravilna.

Kako pripraviti recept, ki preprečuje staranje, vrača dobro počutje in vitalnost?

Skuhajte kavo, ne dodajajte ji sladkorja ali mleka. Ko se nekoliko ohladi, jo nalijte v skodelico, dodajte žličko medu in pol žličke limonovega soka. Tako pripravljeno kavo uživajte enkrat tedensko.