Odličen nasvet: Dve sestavini, ki čistita in krepita pljuča

0
2245
Hren zdravi bolezni dihal. (foto: freepik.com)

Zmešajte ti dve zdravi sestavini in se zaščitite pred virusi, zdravite prehlad, čistite pljuča sluzi, preprečite vnetja in celo rakave celice.

V prispevku boste našli odličen recept o kurkumi in žajblju. Ti dve zdravi sestavini lahko zmešate skupaj in dobite odličen ljudski recept za zdravje.

Žajbelj čisti kri, odpravlja sluzi iz pljuč, lajša kašelj in zdravi vneto grlo. Preprečuje tudi razvoj raznih vnetij v telesu.

Kurkuma je močan naravni antibiotik, vsebuje številne antioksidante in je tako zdravilna, da uničuje celo rakave celice. Z njo krepimo zdravje, deluje proti gripi, prehladu, zdravi in čisti pljuča.

Za pripravo zdravilnega in krepčilnega napitka boste potrebovali dva decilitra mleka, eno majhno žličko posušenega žajblja, ščepec kurkume.

Žajbelj pomirja nadležni kašelj. (foto: freepik.com)

Žajbelj skuhajte na mleku, dodajte kurkumo, premešajte in ko malce povre, odstavite in pokrijte. Nato precedite, ko je napitek mlačen, mu lahko dodate tudi žličko medu in po požirkih popijte. Najbolj prija, če napitek pijete pred spanjem. Še posebej, če vas muči kašelj, pomiril ga bo in lažje boste spali.

Dovolj je ena skodelica na dan.