Ne zavrzite najbolj zdravega dela tega živila

Mlada čebula vsebuje vitamin K in A. (foto: pixabay.com)

Ste vedeli, da je ta zelenjava tako zdravilna, ampak, da je sploh ne znamo jesti pravilno? Zavržemo namreč najbolj zdravi del, ki ima številne zdravilne učinke na naše telo!

Alternativna medicina pravi, da je mlada čebula zelo zdravilna in ima številne pozitivne učinke na naše telo. A pogosto najbolj zdravilni del te rastline zavržemo. Strokovnjaki opozarjajo, da je prav zeleni del najbolj zdrav, zato ga uporabljajte. Jeste ga lahko kot prilogo ali sesekljate v juho, na solato.

Poleg tega, da pomaga proti prehladu in pri uravnavanju krvnega tlaka, deluje tudi protivnetno, deluje proti glivicami, stresu in utrujenosti.

Pomaga tudi proti vnetju grla. Narežite mlado čebulo na kolute, dodajte ji ingver in sol, vse skupaj stresite v platneno vrečko in segrejte. Toplo oblogo zavijte v brisačo in položite na prsa, na vrat, na hrbet.

Pomaga odvajati vodo iz telesa. Če imate otečene noge, potem nekaj minut kuhajte mlado čebulo, jo dobro pretlačite s paličnim mešalnikom, da dobite gladko zmes. Nato s tem namažite otečene dele telesa in počakajte 20 minut, nato sperite s toplo vodo. Večkrat ponovite.