Nasveti, ki lajšalo revmatične bolečine

0
333
Revmatična obolenja pogosto spremljajo bolečine. (foto: freepik.com)

Imate tudi vi težave z revmo? Preberite, kako si lahko lajšate bolečine.

Revmatične bolezni so pogosto pogojene s starostjo. Starejši kot smo, več je možnosti, da se bomo spopadali tudi z revmatičnimi obolenji, ki pa jih največkrat spremljajo tudi bolečine.

Revmatične težave so različne, izhajajo lahko iz degenerativnih bolezni, pojavijo se lahko zaradi vnetnih procesov, lahko pa so bolečine vzrok revmatizma mehkih delov telesa (mišice, kite, mastno tkivo ali živčevje).

Prav tako pa se lahko revmatične težave in bolečine pojavijo pri ljudeh, ki imajo težave s ščitnico. Če ščitnica ne deluje pravilno, lahko pride do pomanjkanja hormona kortizola, ki zavira vnetja v telesu.

Kako lajšati revmatične bolečine?

Predvsem je pomembno, da se čim prej odločimo za zdrav način življenja in črtamo vse, kar bolečine še povečuje. Zato je prav, da prenehamo s kajenjem, smo zmerni pri uživanju kave in alkohola, se izogibamo nezdravi hrani. Strokovnjaki svetujejo tudi, da se izogibamo mrazu in trajnim fizičnim obremenitvam.

Bolečine pa nam bo pomagalo lajšati, če bomo redno telovadili in se gibali. Če bomo pazili, da nam je toplo. Zelo koristno pa je tudi plavanje v topli vodi.

Prehrana, ki lajša težave z bolečinami, je zdrava prehrana. Ta naj vsebuje čim več vitamina C in E, učinkovit pa je tudi selen.