Naredite sami: Ingverjev sprej, ki zdravi vneto grlo

Limona in ingver sta v veliko pomoč pri hujšanju. (foto: freepik.com)

Če kašljate ali vas boli grlo, potem preizkusite ta super recept, ki ga lahko hitro naredite kar sami.

Ingver je izredno zdravilno živilo. Z njim lahko zdravimo in lajšamo mnoge bolezni, med drugim pa zdravi tudi kašelj in vneto grlo. Zdravilni recept lahko naredite sami in imate stekleničko vedno pri sebi.

Zanj boste potrebovali majhno plastenko ali stekleničko z razpršilcem, kozarec za vlaganje, 150 ml 40- odstotnega alkohola, manjšo korenino ingverja, ščepec kajenskega popra, dve žlici posušenih listov mete, dve žlici posušenega žajblja, žlico posušenih kamiličnih cvetov in žlico sirupa smrekovih vršičkov.

Najprej očistite in naribajte manjši košček ingverja, zmešajte ga skupaj z zelišči, začimbami in sirupom smrekovih vršičkov. Vse skupaj dajte v steklen kozarec, čez pa nalijte vrelo vodo. Premešajte, dodajte alkohol (če želite, ga lahko tudi izpustite, ampak v tem primeru bo domače zdravilo uporabno manj časa), kozarec zaprite in postavite na temno in suho mesto. Vsak dan dobro pretresite, čez dva tedna pa vsebino precedite skozi gazo v stekleničko ali plastenko z razpršilom. Hranite v hladilniku.

Zdravilno tekočino lahko uporabljate večkrat na dan, z njo večkrat popršite razbolelo grlo. Domače razpršilo vam bo hitro pomagalo pozdraviti vnetja in kašelj. Uporabljate pa ga lahko tudi pri prehladih in ostalih boleznih dihal.