Naravna živila, ki opravijo z odvečno vodo v telesu, nahranijo in polepšajo videz kože

0
Foto: freepik.com

Pa ne samo to, izboljšanju počutje, okrepijo zdravje, hitro pa se uredi tudi prebava. Če jih boste jedli redno, boste hitro opazili spremembe na bolje. Preberite, katera živila so tako učinkovita in jih dodajte na svoj jedilnik še danes.

Včasih se zgodi, da naše telo zadržuje odvečno vodo, kar se kaže v obliki oteklih udov. Če telo zadržuje vodo, je počutje slabše, tudi videz kože ni najlepši. V takšnem primeru je zelo priporočljivo jesti tista živila, ki so naravni diuretik, kar pomeni, da pomagajo pri odvajanju odvečne vode. S tem boste bistveno izboljšali zdravje, počutje, si uredili prebavo ter polepšali videz kože. Tudi hujšanje bo veliko uspešnejše. Strokovnjaki za prehrano pa priporočajo, da ta zdrava živila jeste tudi v vročih dneh.

Kumare

Ta hrustljava zelenjava je bogata z vodo, vsebuje številne zdravilne snovi, ki zelo pozitivno vplivajo na naše telo. Kumare krepijo delovanje ledvic, pomagajo pri odvajanju odvečne vode. Vsebujejo zelo malo kalorij in so odlična poletna hrana.

Brusnice

Brusnice so bogate z antioksidanti in vitaminom C, odvajajo odvečno vodo iz telesa, ščitijo naše celice pred strupenimi toksini in svobodnimi radikali.

Lubenica

Lubenica vsebuje kar 92- odstotkov vode, vsebuje številne vitamine in minerale, je naravni diuretik, nahrani naše telo in pospešuje delovanje organov.

Zelena

Tudi zelena spada med živila, ki so naravni diuretik, torej pomaga pri odvajanju odvečne vode. Zelena čisti naše telo, pomaga pri odpravljanju strupenih toksinov. Poleg tega pa uravnava tudi krvni tlak in preprečuje, da bi bil ta previsok.

Ingver

Tudi ingver spada med zelo zdravilna živila, pomaga pri odvajanju vode, ureja prebavo, čisti telo, krepi notranje organe.

Korenje

Korenje vsebuje antioksidante in vitamine, pomaga pri čiščenju organizma. Vsebuje kalij, ki uravnava tudi holesterol in raven sladkorja v krvi. Najbolj zdravo je surovo korenje.

Foto: pixabay.com

Šparglji ali beluši

Ti vsebujejo veliko kalija, preprečujejo zastajanje vode v telesu, čistijo ledvice in mehur.

Zeleni čaj

Zeleni čaj vsebuje številne antioksidante, spada med najmočnejše naravne diuretike. Pospešuje metabolizem, pripomore tudi, da se odvečna maščoba topi veliko hitreje.

Regrat

Tudi regrat spada med naravne odvajalce odvečne vode. Regrat čisti telo, čisti kri, užiten je skozi vse leto.