Najboljši nasveti, ki ščitijo tudi proti raku

(foto: freepik.com)

Rakava obolenja so med najbolj pogostimi vzroki smrti. A pred to hudo boleznijo se lahko zaščitite. Upoštevajte to, kar piše v prispevku že danes!

Farmacija ima velik zaslužek od rakavih bolnikov. Zdravljenje te hude bolezni je drago. Obstaja mnogo načinov, s katerimi se lahko poskušamo ubraniti pred rakom, a farmacija o teh naravnih zdravih metodah molči. Če bi število obolelih za rakom pričelo upadati, bi največ minusa imela prav slednja.

Kako se lahko poskušate ubraniti tej hudi bolezni?

Pozitivno razmišljanje, čim manj stresa, zdrav način življenja, gibanje, alternativno zdravljenje, vse to pripomore k zdravemu in kvalitetnemu življenju.

Največ, kar lahko naredite za svoje zdravje, je, da ne kadite, da zmerno pijete alkoholne pijače, se gibate, vzdržujete zdravo telesno težo, jeste veliko sadja in zelenjave ter redno obiskujete zdravnika ter zahtevate redne kontrole.

Vitamin D

Vitamin D je zelo pomemben za naše zdravje. Največ ga lahko dobite s soncem. Zato pojdite na sonce v jutranjih in večernih urah.  Dokazano je, da vitamin D preprečuje nastanek raka.

Zmanjšajte vnos proteinov

Večina ljudi poje dnevno preveč proteinov. Dovolj je, če dnevno zaužijete en gram na kilogram telesne teže. Proteine zamenjajte z zdravo maščobo. Jejte oreščke, avokado, maslo, kokosovo olje, olive, oljčno olje.

Jejte svežo hrano

Kalčki so odlična hrana, so zelo zdravi, vsebujejo stokrat več encimov kot sveže sadje in zelenjava. Telesu nudijo več vitaminov, mineralov, aminokislin, kvalitetnih proteinov, vlaknin. Najbolj zdravi so kalčki fižola, oreščkov, semen, žitaric.

Uporabljajte naravno kozmetiko

Mnoga kozmetika vsebuje polno kemikalij, te nanašate na svojo kožo in tako se hitro absorbirajo v kri. Veliko več škode naredite svojemu telesu, če po koži mažete kemikalije, kakor, če pojeste nezdravo hrano. Stvari, ki jih nanašate na kožo se veliko hitreje absorbirajo v kri, brez filtriranja, tako kemikalije preidejo na notranje organe in jih uničujejo.

Zato je zelo pomembno, da uporabljate čim bolj naravno kozmetiko.

Živite zdravo. (foto: freepik.com)

Pijte vodo

Tekočina je za naše telo zelo pomembna, najbolj zdrava je pitna voda. Ne kupujte plastenk, če je le mogoče, pijte vodo iz pipe. Če imate možnost, lahko namestite tudi čistilni filter. Z njim se boste rešili vseh snovi, ki jih vodi dodajajo v vodovodih.

Ne uporabljajte mikrovalovne pečice

Veliko raziskav je pokazalo, da uporaba mikrovalovnih pečic ni najboljša izbira. Plastika, v kateri grejete hrano, sprošča ob toploti razne kemikalije. Te prehajajo v hrano in vi to pojeste. Prav tako so dokazali, da mikrovalovni žarki uničujejo vse zdravilne snovi v hrani. Tako jeste prazno hrano, ki je vaše telo ne potrebuje. Takšna hrana potem nahrani vaše celice. Zato poskušajte živeti brez mikrovalovne pečice. Za vaše zdravje bo to veliko boljše.