Najboljši napitki, ki ravnajo trebuh

Pijte mlačno vodo. (foto: freeimages.com)

V prispevku boste našli recepte za najboljše in zdrave napitke, ki jih lahko pijete čez dan. Z njimi boste okrepili svoje zdravje, pospešili metabolizem in pripomogli k hitrejši izgubi odvečnih kilogramov.

Najboljša pijača za naše telo je voda. Potrebujemo jo vsaj osem kozarcev dnevno. Če pa želimo shujšati, ji lahko dodamo tudi okusne in zdrave napitke, ki nas bodo nasitili in pomagali, da bo trebuh hitreje raven.

Izboljšana voda

Če niste ravno ljubitelj vode, lahko njen okus popestrite z zdravimi začimbami, kot so bazilika, meta. Vodo nalijte v vrč in ji dodajte olupljeno in narezano limono, pomarančo, grenivko.

Vsi ti dodatki so nizko kalorični in pomagajo pri hitrejšemu izgorevanju maščobe.

Metin napitek

Meta je odlična rastlina, ki pospešuje metabolizem, ureja prebavo, odpravlja napihnjenost, krče in zaprtost. Daje občutek sitosti in izboljšuje počutje. Meto lahko skuhate tudi kot čaj in pijete toplo ali hladno.

Zeleni čaj

Tudi zeleni čaj ima mnogo zdravilnega. Je močan antioksidant, če ga pijete redno, s tem pripomorete, da se odvečna maščoba v telesu topi enkrat hitreje. Pijte zeleni čaj zjutraj namesto kave ali po kosilu. Dovolj je ena skodelica dnevno. Seveda pa brez dodanega sladkorja.