Ljudski nasvet: Mazilo, ki lajša bolečine v sklepih in kosteh

0
192
Naredite sami mazilo, ki lajša bolečine. (foto: freepik.com)

Pripravite ga lahko sami, z njim pa uspešno lajšate bolečine zaradi vnetja sklepov, artritisa, tudi bolečine v križu, ramenih, kolenih …

Ljudski recept vsebuje pekoče paprike ali čili. Te vsebujejo snov kapsiacin, ki pomaga tudi pri lajšanju bolečin.

Več ko boste dodali pekočih paprik, več te snovi boste dobili in hitreje bodo težave z artritisom minile. Četudi se vam zdi nemogoče ali vam misel na to, da boste na svoje roke ali boleče sklepe namazali kremo, ki ima pekočo sestavino, bodo vaši dvomi hitro izginili, ko boste zadovoljni s prvimi rezultati.

Ta krema pomirja in nima nobenih negativnih stranskih učinkov.

Zanjo potrebujete tri žličke mlete pekoče paprike, čilija v prahu ali kajenske paprike, skodelico mandljevega, oljčnega ali olja jojobe in pol skodelice naribanega čebeljega voska.

Pekoča paprika lajša bolečine. (foto: freepik.com)

Mleto pekočo papriko zmešajte z oljem in postavite na štedilnik. Na pari segrevajte pet do 10 minut, nato dodajte vosek in mešajte dokler se ta popolnoma ne raztopi. Nato mešanico ohladite, že hladno pa spet dobro premešajte. Postavite v hladilnik za dobrih 10 minut, nato spet dobro premešajte in prestavite kremo v stekleni kozarček.

Kremo hranite v hladilniku in večkrat dnevno z njo namažite obolela mesta. Povsem normalno je, da se vam bo po prvem nanosu pojavila rahla rdečica, sploh, če imate zelo občutljivo kožo.