Kaj se zgodi, če zmešate med s kurkumo?

0
Kurkuma pomaga pri hujšanju, ščiti pred rakom in demenco. (foto: Pixabay.com)

Dobili boste enega najmočnejših antibiotikov na svetu!

Kurkuma, ta zlata vredna začimba zdravi vse bolezni. Če jo uporabljate redno, se vam prehladov, grip in ostalih bolezni, ki prihajajo s hladnimi dnevi, zares ni potrebno bati.

Kurkuma je eden močnejših naravnih antibiotikov, številne študije so pokazale, kako zdravilna je. Strokovnjaki so dokazali, da zdravi celo raka in preprečuje demenco. Deluje protivnetno, ubija bakterije, krepi imunsko odpornost.

Če kurkumo mešate z medom, s tem hitro lahko izboljšate prebavo, pospešite metabolizem, izboljšate počutje, se znebite odvečnih kilogramov, okrepite črevesje. Tako pripravljeno zdravilo se v ajurvedi uporablja že več tisoč let. In kot pravi ajurveda, je to edini antibiotik, ki ga naše telo potrebuje za dobro delovanje.

Za pripravo boste potrebovali 100 gramov naravnega medu in eno žličko mlete kurkume.

Zmešajte in nadevajte v kozarček. Nato pa pričnite uporabljati. Prvi dan pojejte pol žličke tega pripravka na vsako uro. Drugi dan pojejte pol žličke pripravka na dve uri, tretji dan pa pol žličke trikrat na dan.

Zdravilo morate v ustih topiti počasi in ga počasi požirati. Dodate pa ga lahko tudi v toplo mleko ali čaj.

Po treh dneh bodo težave z zdravjem izginile. Naredite odmor, nato pa spet ponovite čez teden dni. Tako boste okrepili svoje telo.

Tudi čez zimo ponavljajte ta recept, pripravite ga dvakrat mesečno, če pa ste slabšega zdravja, pa enkrat tedensko.