Kaj se zgodi, če na tešče pijemo mlačno vodo?

0
225
Koliko vode dnevno pa popijete vi? (foto: Pixabay.com)

Vsem je znano, da je voda najbolj pomembna pijača za naše telo. Toda, kakšna je zjutraj najboljša – mrzla ali mlačna?

V zadnjem času se veliko piše tudi o tem, kakšna voda je zjutraj na tešče najbolj primerna in najbolj zdrava za naše telo. Je to mrzla ali mlačna voda?

Nekateri trdijo, da mora imeti sobno temperaturo, spet drugi strokovnjaki pa svetujejo, da na prazen želodec pijemo raje bolj toplo vodo. Takšna ima zares maksimalen pozitiven vpliv na naše telo.

Zakaj zjutraj ni dobro piti mrzle vode? Strokovnjaki pojasnjujejo, da zato, ker potem naše telo že zjutraj porabi veliko energije, da takšno vodo segreje. Zato je veliko bolj zdravilna topla voda, ki pa hrani telesu energijo in osveži vse organe.

Kakšne so še prednosti pitja tople vode na tešče?

Blaži bolečine – sliši se morda neverjetno, toda topla voda v jutranjih urah lahko odpravi glavobol ali bolečine drugje po telesu, saj pospeši prebavo, sprošča mišice in živce.

Izboljšuje cirkulacijo – zjutraj je prekrvavitev slabša in bitje srca počasnejše. S pitjem tople vode pa izboljšate cirkulacijo.

Upočasnjuje staranje – strupeni toksini v telesu lahko povzročijo mnogo bolezni in pospešijo staranje. Topla voda pa pospeši izločanje toksinov iz telesa.

Uravnava telesno težo – topla voda pospešuje metabolizem in pripomore k hitrejšemu izgubljanju odvečnih kilogramov.