Eliksir zdravja je in vsem dostopna

0
Ta odličen ljudski nasvet pomaga čistitit telo. (foto: freepik.com)

Vsi jo poznamo, kdaj ste jo nazadnje pili? Ste vedeli, da je odlično zdravilo za jetra, preprečuje stres, zdravi ščitnico, pomaga pri hujšanju, ureja prebavo …

Sirotka je stara in zelo zdravilna pijača. Kdaj ste jo nazadnje pili? Ste vedeli, da je odlična za mnogo stvari, da zdravi in izboljšuje zdravje?

Odlična je kot pomoč pri hujšanju

Sirotka vsebuje manj kot odstotek beljakovin, 93 odstotkov vode. Vsebuje kalij, natrij, magnezij, fosfor, železo, cink, baker, mangan …, vsebuje vitamine, aminokisline, encime. Sto gramov sirotke vsebuje le 26 kalorij, zato je odlična kot pomoč pri hujšanju.

Zdravi jetra

Če imate težave z jetri, je sirotka nepogrešljiva. Vsebuje zdravilne snovi, ki jih pomagajo zdraviti. Strokovnjaki pravijo, da ljudje, ki imajo cirozo jeter, s sirotko lahko živijo bolj dolgo in bolj kvalitetno življenje.

Poleg tega krepi imunski sistem, pomaga pri hepatitisu, zdravi vnetja jeter, čisto organizem in odplavlja strupene toksine. Vsebuje tudi močne antioksidante, ki pomagajo zdraviti ščitnico, borijo se tudi proti raznimi vnetji v telesu in preprečujejo nastanek raka, multiple skleroze, ščitijo pred Parkinsonovo boleznijo.

Izboljšuje prekrvavitev

Raziskave so pokazale, da redno pitje sirotke izboljšuje prekrvavitev, ščiti srce in žile, zmanjšuje raven glukoze v krvi, uravnava krvni tlak, preprečuje stres.

Toliko zdravilnih učinkov ima, da jo res morate dodati na svoj jedilnik!