Čudežna kombinacija dveh živil z neverjetno močjo

0
Med in česen zdravita. (foto: freepik.com)

Ste vedeli, da je kombinacija teh dveh živil, ki ju dobro poznamo vsi, tako močna in tako zdravilna? V prispevku boste prebrali, kako zdravilno deluje na naše zdravje in celo telo …

Ti dve živili sta med in voda, ki skupaj tvorita zelo močno in učinkovito naravno zdravilo.

Pomagata pri hujšanju

Sladkor, ki ga med vsebuje, je naraven in predstavlja zdrav izvir kalorij. Pomaga pri hujšanju, poleg tega pa tudi poteši željo po sladkem. Zato si vsako jutro in vsak večer pred spanjem lahko pripravite napitek. Žlico medu stopite v kozarcu mlačne vode in popijete.

Izboljšujeta prebavo

Napitek iz vode in medu ureja prebavo. Antiseptični učinki medu blagodejno vplivajo na črevesje, v kombinaciji z vodo pa mehčajo blato-

Krepita imunski sistem

Med ima neverjetno sposobnost, da nevtralizira bakterije. Najbolj priporočljiv za uporabo je organski med, ki ima največ mineralov in vitaminov, ki se borijo proti bakterijam. Med je antioksidant, ki krepi imunski sistem.

Preprečujeta alergijo

Med in voda  pomagata organizmu lajšati simptome alergije.

Vračata energijo

Ni vam potrebno vsako jutro poseči po kavi. Če boste spili v kozarcu tople vode žlico medu, bo vaše telo dobilo dovolj energije.

Blažita kašelj, lajšata vnetje grla

Topla voda in med sta tudi odlično zdravilo proti nadležnemu kašlju in proti vnetemu grlu.

Razstrupljata organizem

Napitek pomaga tudi pri čiščenju organizma, saj odplavlja strupene toksine. Še boljše rezultate boste dobili, če boste medu in vodi dodali še sok polovice limone. Tak napitek razstrupi telo in spodbuja delovanje jeter.

Preprečujeta vetrove

Ste napihnjeni, imate vetrove? Popijte toplo vodo z medom in limono in težave bodo hitro izginile.

Izboljšujeta zdravje

Ne samo, da topla voda in med izboljšujeta hidracijo, povečujeta tudi raven zdravega holesterola in zmanjšujeta možnost za srčna obolenja.