Pripravek iz mladih orehov: Naravno zdravilo za ščitnico

0
Foto: freepik.com

Ta močna kombinacija sestavin vzpostavlja fizično in energijsko ravnovesje, povečuje hormonsko aktivnost, odpravlja težave s ščitnico, pomaga pri obnavljanju celic, razstruplja in pomlajuje telo …

Mladi, še zeleni orehi, imajo zelo veliko vitamina C, joda ter polno ostalih zdravilnih snovi. Če jih pomešamo z naravnim in kvalitetnim medom, pa dobimo zdravilo, ki pomaga lajšati mnoge nevšečnosti, vse, kar smo že našteli, poleg tega pa preprečuje slabokrvnost in izboljšuje kri, čisti jetra in jih razstruplja, enako želodec, ledvice, kri. Ta zdravilni sirup pomaga tudi pri boleznih grla, respiratornega trakta, še posebej pri bronhitisu, z njim lahko krepimo odpornost.

Za pripravo zdravila potrebujete 40 mladih zelenih orehov v lupini, en kilogram kvalitetnega medu.

Orehe očistite, posušite in narežite na četrtine ter dajte v steklen kozarec. Uporabljajte rokavice, da ne boste imeli črnih prstov. Nato jih prelijte z medom in dobro zaprete. Kozarec nato postavite na sonce za mesec dni. V tem času večkrat premešajte.

Po mesecu dni bodo orehi spustili svoje zdravilne snovi v med, ta se bo obarval, postal nekoliko bolj tekoč. Orehe poberete ven, sirup, ki nastane pa je močno zdravilo. Tega hranite na temnem in hladnem mestu.

Vsako jutro na tešče pojejte po eno žličko tega pripravka.

Orehi zdravijo ščitnico. (foto: pexels.com)