Ali veste, kaj se v resnici zgodi, če jedem dodamo lovorjev list?

Lovor (foto: Pixabay.com)

Vsi ga dodajamo jedem, le malokdo pa ve, zakaj. Odgovor boste našli v prispevku.

Da je lovor zdrav, vemo vsi. Dodajamo ga jedem, a niti dobro vemo ne, zakaj točno. Če vas bo to nekdo vprašal, boste zagotovo odgovorili, da zato, ker daje jedem aromo in prijetno diši. A lovor je veliko več.

Ste vedeli, da če lovor dodamo mesu, ta pretvori trigliceride v monolipide, kar pa pomeni, da je meso lažje prebavljivo.

Zakaj še uporabljati lovor?

Zdravi prebavne motnje in ureja prebavo, odpravlja vetrove in napihnjenost, znižuje raven sladkorja v krvi, znižuje holesterol. Zdravi prehlad, kašelj in oslovski kašelj. Ščiti pred srčnim infarktom in možgansko kapjo. Odpravlja nespečnost in zmanjšuje stres.

Poleg tega, da ga čim pogosteje uporabljajte pri kuhanju, pa ga lahko pripravite tudi v obliki čaja. Nekaj listov lovorja prevrite z vrelo vodo in pijte po dve skodelici na dan.