6 znakov, ki nakazujejo, da ledvice ne delujejo dobro

0
1116
Zdravje ledvic lahko krepite z naravnimi nasveti. (foto: Freepik.com)

Nikar ne spreglejte znake, ki vam jih pošilja telo. Če jih pri sebi opazite, obiščite zdravnika.

Ledvice filtrirajo strupe iz telesa in skrbijo za dobro zdravje ter počutje. Bolezni ledvic pa so lahko resne, zato je prav, da ne ignoriramo znakov, ki nam jih pošilja telo. Če so ledvice ogrožene, se lahko pojavijo naslednji znaki:

Otečeni sklepi, stopala in obraz

Če se v telesu zadržuje odvečna voda, je to lahko eden od znakov, da z ledvicami nekaj ni v redu. Če se otekanje obraza, rok, nog, sklepov pojavlja pogosto ali če ne izzveni, obiščite zdravnika.

Spremembe urina

Proizvajanje urina je den glavnih nalog ledvic in zato je vsaka sprememba barve ali vonja urina še kako pomembna.  Zato bodite pozorni in obiščite zdravnika, če je uriniranje boleče, če se v urinu pojavi kri, če je uriniranje premalo pogosto (kljub temu, da zadosti pijete), če je urin temne barve ali neprijetnega vonja.

Slabosti in bruhanje

Če so ogrožene ledvice, se lahko pojavi tudi nenadna slabost in bruhanje. Če se pojavi še povišana telesna temperatura, je čas za obisk zdravnika.

Neprijeten okus v ustih

Če ledvice ne zmorejo opravljati svojega dela, se lahko v ustih pojavi tudi neprijeten okus po kovini, tudi zadah je lahko izrazito neprijeten.

Če ste nenehno utrujeni, je to lahko znak za bolezen ledvic. (foto: freepik.com)

Kronična utrujenost

Če ledvice ne delujejo dobro, ne proizvajajo dovolj hormona eritropoetina. In če vam tega hormona primanjkuje, se pojavi kronična utrujenost.

Anemija

Tudi anemija je lahko znak, da ledvice ne delujejo več dobro. Če imate težave z anemijo, preverite tudi zdravje ledvic.