4 dobri razlogi, zakaj jesti mlado čebulo

0
183
Mlada čebula vsebuje vitamin K in A. (foto: pixabay.com)

Mlada čebula je za marsikoga nepogrešljiv dodatek jedem. Uživamo lahko surovo ali kuhano in pečeno. Preberite, zakaj je prav, da posežete po njej.

Če niste ljubitelj čebule in pekočih jedi, potem lahko mlado čebulo tudi skuhate ali popečete za nekaj minut. Če boste dodali še ščepec soli, bo izgubila svoj pekoči okus in značilni vonj, a bo še vedno zdrava.

Prihaja čas piknikov in mlada čebula je nepogrešljiva. Če oklevate, preberite, zakaj je zdravilna.

Deluje antibakterijsko in pomaga uničevati nevarne viruse in bakterije.

Krepi kosti

Vsebuje veliko vitamina K in zato pomaga k boljši absorpciji kalcija v telesu. Že ena rastlina mlade čebule vsebuje za okrog 20 odstotkov priporočenega dnevnega vnosa vitamina K, ki je pomemben za gostoto in trdnost kosti. Z njo lahko torej preprečujemo tudi razvoj osteoporoze.

Krepi vid

Ker vsebuje tudi karotenoide, prispeva k zdravju oči. Vsebuje vitamin A, ki je pomemben za proizvajanje proteinov, ki skrbijo za dober vid.

Krepi srce

Vsebuje močne antioksidante, ki pozitivno vplivajo na zdravje srca in ožilja. Izboljšuje tudi kroženje krvi in preprečuje trombozo.

Znižuje holesterol

Zeleni del mlade čebule nikar ne zavrzite. Prav tam se skrivajo zdravilne snovi, ki pomagajo uravnati raven holesterola in sladkorja v krvi.

Mlada čebula krepi kosti, srce in vid. (foto: freepik.com)