Varovanje zasebnosti in obdelava osebnih podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno. Pri tem upoštevamo določila aktualne zakonodaje s področja varovanja osebnih podatkov.

S prijavo na e-novice se strinjate, da o vas zbiramo osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi. Osebni podatki, ki jih za ta namen zbiramo: ime, priimek, elektronski naslov.

Ob nakupu v spletni trgovini zbiramo osebne podatke, ki jih potrebujemo za izvedbo naročila: ime, priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in naslov.

Namen

Osebne podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne uporabljamo za drug namen.

Pravna podlaga

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

Uporaba osebnih podatkov

Osebne podatke uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam podatke posredovali.

Shranjevanje podatkov

Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na e-novice, hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.
Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

Posredovanje osebnih podatkov

Osebnih podatkov ne posredujemo tretjim osebam niti jih javno ne razkrivamo.

Vaše pravice

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite vaše ime, priimek ter elektronski naslov. Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: [email protected] ali po pošti na naslov: Nova hiša d.o.o., Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana.
V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri podjetju NOVA HIŠA, spletni in radijski medij d.o.o., ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

Piškotki

Piškotki so tekstovne datoteke, ki na našem strežniku prepoznajo vaš računalnik. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu na spletno stran.

Ko vstopite na posamezno spletno stran, je vašemu računalniku avtomatično dodeljen piškotek.

Ko se ob naslednjem obisku vrnete na spletno stran, jo brskalnik “pokaže” strežniku ter tako ohrani nastavitve, ki ste jih že uporabili ter vam tako omogoči enkratno prijavo brez vnovičnega vnašanja uporabniškega imena in gesla ob vsakem naslednjem obisku. Piškotke uporablja velika večina spletnih strani.

Poznamo različne vrste piškotkov (vir: Microsoft podpora):

Začasni piškotki ali piškotki seje: so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Uporabljamo jih za shranjevanje začasnih informacij, npr. elementov v nakupovalnem vozičku.

Trajni piškotki ali shranjeni piškotki: v računalniku ostanejo tudi, ko zaprete brskalnik. Uporabljamo jih za shranjevanje informacij, npr. vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič na novo. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni ali mesecev.

Zunanji piškotki: Te piškotke uporabljamo za analitiko vašega obiska, izboljšanje vaše uporabniške izkušnje in trženje. Eureka, izobraževanje in svetovanje, Martina Trontelj Petrič, s. p., uporablja piškotke naslednjih zunanjih partnerjev – podjetij: Google in Facebook.

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo na spletni strani www.zaupokojence.si

Na spletni strani uporabljamo le piškotke, ki so dovoljeni z Zakonom o elektronskih komunikacijah. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov:

Piškotek fr
Facebookov piškotek za namene oglaševanja; velja 2 meseca

Piškotek _fbp
Facebookov piškotek za namene oglaševanja; velja 2 meseca

Piškotek _gat_gtag_UA_155527730_1
Googlov piškotek za identifikacijo uporabnika; velja 1 minuto

Piškotek _gid
Google Analytics piškotek; velja 1 dan

Piškotek _ga
Google Analytics piškotek; velja 2 leti

Piškotek PH_HPXY_CHECK
Obvezen piškotek

Piškotek __cfduid
CloudFare piškotek za identifikacijo uporabnikov za skupnim IP naslovom; velja 4 tedne

Piškotek PHPSESSID
Piškotek PHP aplikacij; obvezen piškotek

Piškotek PH_HPXY_CHECK
Piškotek, ki shranjuje informacije o trenutni seji; obvezen piškotek

Pogoji poslovanja

Podatki o podjetju
NOVA HIŠA, spletni in radijski medij d.o.o.
Linhartova cesta 13, 1000 Ljubljana

E-pošta: [email protected]

Davčna številka: SI19598700
Matična številka podjetja: 6889123000

Šifra glavne dejavnosti podjetja: J60.100
Transakcijski račun: SI56 0430 2000 3070 616
S spletnim mestom www.zaupokojence.si (v nadaljevanju Za upokojence ali »spletno mesto«) upravlja podjetje NOVA HIŠA d.o.o., (v nadaljevanju »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani Pogovorne-kartice.si
Splošni pogoji spletnega mesta Zaupokojence.si v lasti podjetja NOVA HIŠA d.o.o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih priporočil za e-poslovanje.
Z uporabo te spletne strani soglašate s temi splošnimi pogoji, ki veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta med vami in podjetjem NOVA HIŠA d.o.o

Varovanje osebnih podatkov
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje gradiva o novostih, akcijah in ugodnostih, pošiljanje računov in drugih obvestil ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija
Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte.
Promocijska elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne (prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih), jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Obveščanje in e-novice
Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko od prejemanja novic kadarkoli odjavi.

Kodeks ravnanja
Z uporabo spletnega mesta www.pogovorne-kartice.si se strinjate, da ne boste:
• omejevali ali prepovedovali drugim uporabnikom uporabe spletnega mesta in storitev
• posredovali nezakonitih, goljufivih, grozilnih, žaljivih, obrekljivih, opravljivih, opolzkih ali drugače neprimernih ali škodljivih informacij ali materialov ali kakršne koli informacij ali materialov, ki lahko predstavljajo ali spodbujajo ravnanje, ki bi se lahko obravnavalo kot kaznivo dejanje, povzročilo civilnopravno odgovornost ali kako drugače kršilo zakon
• posredovali kakršne koli informacij ali programske opreme, ki vsebuje viruse, črve, trojanske konje ali druge škodljive ali moteče komponente
• posredovali gradiv, ki kršijo pravice intelektualne lastnine druge stranke
• uporabili spletnega mesta za kakršnekoli komercialne ali nezakonite namene
• spreminjali, prilagajali, podlicencirali, prevajali, prodajali, zbirali ali razstavljali katerihkoli delov spletnega mesta

Vaša pisma, vprašanja in komentarji
Strinjate se, da s pošiljanjem vprašanj na zaupokojence.si in/ali na NOVA HIŠA d.o.o., bodisi pisno ali po elektronski pošti, dajete brez stroškov, trajno, nepreklicno, neizključno, univerzalno pravico in dovoljenje za uporabo povezav, uporabo, razmnoževanje, prenos, spreminjanje, prilagajanje, objavljanje, prikazovanje, distribuiranje, prevajanje in podlicenciranje takšnega materiala (v celoti ali delno) in/ali vključevanje takšnega materiala v druga dela v kakršni koli obliki, medije ali tehnologije, znano ali kasneje razvite za celotno obdobje kakršnih koli avtorskih pravic, ki bi lahko obstajale za tak material. Nadalje, s predložitvijo vsebine zaupokojence.si jamčite, da imate pooblastila za odobritev takih pravic in da vsebina, ki ste jo predložili, ne bo kršila nobenih pravic katere koli tretje osebe, vključno vendar ne omejeno na avtorske pravice in pravice do zasebnosti.

Uporaba gesel
Uporaba katerega koli dela spletnega mesta, zaščitenega z geslom, je omejena na posameznika, ki mu je bilo dano dovoljenje in geslo za vstop na ta predel (“pooblaščena stranka”). Gesla ni mogoče razdeliti drugim, pooblaščena oseba pa je odgovorna za vso škodo na pogovorne-kartice.si, ki bi izhajala iz distribucije svojega gesla.
Spremembe
Spletno mesto zaupokojence.si ima pravico, da kadar koli: (a) spremeni določila teh Pogojev, (b) spremeni spletno mesto, vključno z odpravo ali ukinitvijo kakršne koli vsebine ali funkcij spletnega mesta, omejevanjem časovne razpoložljivosti ali omejevanjem količine dovoljene uporabe ali (c) spremeni kakršne koli pristojbine ali dajatve za uporabo spletnega mesta, vključno z uvedbo novih ali povečanih pristojbin ali dajatev za uporabo spletnega mesta ali kakršnih koli drugih povezanih storitev ali njegovih funkcij. Ta sporazum lahko spremeni NOVA HIŠA d.o.o. kadarkoli ali objavi spremenjene pogoje na tem spletnem mestu, in vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta se šteje za sprejem teh spremenjenih pogojev.

Razno
Strinjate se, da so ti Pogoji stopili v veljavo v Sloveniji in se ureja in razlaga v skladu s slovensko zakonodajo. Vsaka pogodbena stranka tega sporazuma priznava izključno pristojnost sodišča v Ljubljani v Sloveniji, in se odpoveduje pristojnosti, kraju ali drugim ugovorom glede teh sodišč. V vsakem ukrepanju za uveljavitev tega sporazuma, bo prevladujoča stranka upravičena do stroškov in odvetniških stroškov. V primeru, da vse določbe tega sporazuma, ki ga izda sodišče ali drugo razsodišče ali pristojnega sodišče ni mogoče uveljavljati, se te določbe omejijo ali odpravijo do najmanjše potrebne mere, da ti Pogoji ostanejo v polni veljavi in izvršljivi. Ti Pogoji predstavljajo celoten sporazum med obema strankama, ki se nanaša na vsebino teh Pogojev, vsi prejšnji pisni ali ustni dogovori med strankama so s temi Pogoji preklicani. Opustitev ene ali druge pogodbene stranke glede vsake kršitve se šteje za odpoved katerekoli predhodne ali kasnejše kršitve ali neizpolnjevanje obveznosti.