Super nasveti: Ne zavrzite gobice za pomivanje posode

0
foto: pexels.com

Ali ste vedeli, da lahko gobice za pomivanje posode uporabite na več zelo koristnih načinov? Ko boste prebrali prispevek, se boste vprašali, zakaj jih uporabljate le v kuhinji!

Koristno lahko uporabite stare gobice za pomivanje posode. Namesto, da jih vržete v smeti, jih reciklirajte! Da se znebite legla bakterij, ki so v njih, gobico operite v pralnem stroju z ostalim perilom ali pa jo prekuhajte.

Osušite milo
Staro gobico lahko uporabite tako, da jo imate na umivalniku v posodici za milo. Milo položite nanjo in gobica bo vpila vodo ter tako hitreje trdo milo za roke hitreje osušila in preprečila, da bi se zmehčalo.

Ledene kocke
Gobico najprej zmočite, nato pa jo postavite v zamrzovalno skrinjo ali omaro. Toda, bodite previdni! Če jo boste položili vanjo, se bo prijela za podlago in ne boste je mogli vzeti ven! Gobico zato dajte v majhno plastično vrečko in šele nato zamrznite. Tako lahko potem uporabite namesto gela za poškodbe. Kadar jo potrebujete, jo vzamete iz skrinje, zavijete v manjšo brisačo in postavite na buško ali zvin.

Tako pripravljene ledene kocke pa so lahko tudi odlične za ohranjanje hladnih živil. Če se odpravljate na izlet ali želite, da je pijača dlje časa hladna, zamrznjeno gobico dajte v torbo k živilom.

Osvežilec prostorov
Staro gobico, ki ste jo prekuhali ali oprali v stroju, lahko uporabite tudi kot osvežilec prostorov. Zmočite jo, nato pa nanjo kanite še nekaj kapljic eteričnega olja. Postavite v posodico in dajte v prostor. Eterično olje bo napolnilo stanovanje. Pazite le, da je gobica ves čas vlažna. Ko preneha dišati, spet dodajte nekaj kapljic eteričnega olja.

Čiščenje umazanije
Stare gobice lahko koristno uporabite tudi pri čiščenju umazanije: potresite jo z jedilno sodo, dodajte nekaj vode in očistite pečico, pomivalni stroj ali hladilnik, nato jo zavrzite. S tako pripravljenim čistilom lahko očistite tudi štedilnik, ploščice, tla in podobno.

Stare gobice za pomivanje posode so lahko večkrat uporabne, zato jih nikar takoj ne zavrzite.