Soda bikarbona: Najboljši nasveti, ki vam bodo olajšali delo

0
218
Soda bikarbona je odlično čistilo. (foto: freepik.com)

V prispevku boste našli zares uporabne nasvete, ki vam bodo olajšali čiščenje in vsakdanje življenje. Preberite najboljše nasvete.

Soda bikarbona je zares nepogrešljiva tako v prehrani, kot tudi pri negi in čiščenju. Ta beli prašek je izredno močan, zdrav in učinkovit. Ko jo boste pričeli uporabljati, boste nad njo navdušeni.

Zbrali smo nekaj najboljših nasvetov:

Umazanija na zidu

Zmešajte v enakem razmerju vodo in sodo bikarbono. Dobljeno pasto nanesite na zid, ki je umazan. Z gobico narahlo podrgnite, nato pa obrišite z bombažno krpo. Zid bo spet čist.

Naravni dezodorant

Če imate težave s potenjem in če ne marate dezodorantov, ki vsebujejo kemikalije, vas bo rešila soda bikarbona. Pol žličke zmešajte z nekaj vode in nanesite na čiste pazduhe. Soda bikarbona bo ohranjala svežino skozi ves dan.

Čiščenje pomivalnega stroja

Zmešajte skupaj tri decilitre kisa za vlaganje in pol skodelice sode bikarbone. Nato zmes stresite v prazen pomivalni stroj in zaženite najdaljši program. Ko boste odprli vrata stroja, bo ta spet čist.

Čiščenje kuhinje

Zmešajte nekaj žličk sode bikarbone z detergentom za posodo. Na tak način boste dobili super čistilo, ki bo odpravilo tudi trdovratno maščobo.

Čiščenje mačjega stranišča

Mačje stranišče bo veliko bolj čisto, če boste vedno, ko boste menjali pesek, na dno škatle nasuli nekaj sode bikarbone. Tako boste preprečili tudi, da bi se širil neprijetni vonj.

Foto: freepik.com

Proti mastnim lasem in prhljaju

Če imate težave s prhljajem ali mastnimi lasmi, dodajte svojemu šamponu žličko sode bikarbone. Vtrite v lasišče in sperite. Že po nekaj pranjih bodo vaši lasje veliko lepši.

Čiščenje pečice

Tudi zelo trdovratno umazanijo iz pečice lahko odstranite s sodo bikarbono. Zmešajte nekaj žlic sode bikarbone z vodo in z zmesjo namažite celo pečico. Pustite delovati pol ure, nato pa očistite s papirnatimi brisačami. Če je umazanija še vedno prisotna, postopek ponovite.

Za svežino tepihov

Vsake toliko časa lahko očistite z njo tudi vaše tepihe. Tako se boste zmenili umazanije in bakterij. Posujte sodo bikarbono po tepihu, pustite pol ure, nato pa dobro presesajte.