Novi dom za starejše v Hočah že sprejema nove stanovalce

Dom za starejše Hoče

V SeneCura domu starejših občanov v občini Hoče-Slivnica je vodstvo, potem ko so prejeli vsa potrebna dovoljenja, zaposlil prve sodelavce ter sprejelo že prve stanovalce.

Božično-novoletne praznike bodo v v novem domu SeneCura v Hočah praznovali že z 10 do 15 stanovalci,” pravi mag. Sanda M. Gavranovič, poslovna direktorica SeneCura za Slovenijo. Dom, ki ga sestavljata pritličje in še dve nadstropji, bo skupaj lahko sprejel 150 stanovalcev in ima tudi oddelek za osebe z demenco.

V pritličju, od koder je možen tudi izhod na vrt, sta dva oddelka za osebe demence s skupaj 24 enoposteljnimi sobami. V prvem nadstropju sta dva oddelka za osebe z demeco in dva klasična oddelka, skupaj je v prvem nadstropju 59 enoposteljnih sob in 2 dvoposteljni sobi. V drugem nadstropju so štirje klasični oddelki z 59 enoposteljnimi sobami in dvema dvoposteljnima. Dom ima tako skupaj 142 enoposteljnih in 4 dvoposteljne sobe. V primeru epidemij bo možno tudi ločevanje po nadstropjih in bo prostor za t. i. rdeče in sive cone.

Pred samim domom je 50 klasičnih parkirnih mest ter 2 parkirni mesti za invalide. Parkirna mesta so namenjena tako zaposlenim kot obiskovalcem doma. V domu bo obratoval tudi frizer in samopostrežna kavarna. Vsak, ki bi se želel zaposliti v novem domu, potrebujejo namreč okoli 70 ljudi različnih profilov, lahko odda svojo prijavo na [email protected].

Vir prispevka: E-Maribor