Nasveti starejših: Najdite svoj smisel življenja

0
(foto: Freepik.com)

Nasvet starejših, ki vam bo dal misliti …

Ko je znana kanadska sociologinja, stara okrog 50 let, povprašala starejše ljudi, stare 70 in več let, kakšen nasvet bi ji dali sedaj, ko pogledajo nazaj, na svoje življenje okrog 50. leta, so ji povedali naslednje:

Najdite svoj smisel, smoter življenja in zagrabite vsako priložnost, ki se vam ponudi. Osredotočite se na svoj smisel življenja in ne izgubljajte časa v tri dni.

Točke za pomoč:

  • Ostanite v tišini, ugasnite TV, ugasnite vse ostale motilce. Razmislite o svojem življenju. To lahko počnete tudi, če pomivate posodo ali pa le gledate skozi okno. Zadaj, v vaših možganih se vrti film in zbirajo podatki, le zavedati se morate, kaj je cilj vašega razmišljanja, cilj vaših možganskih aktivnosti. Uvidi bodo prišli nenadoma, kot preblisk ali kot močna misel, ki vam bo prežela telo in ki je ne boste mogli ignorirati. Prisluhnite ji.
  • Lahko greste na daljši sprehod, sami in razmišljate o svojem življenju, kaj bi radi še storili, videli, doživeli, dali.
  • Ne živite življenja svojih otrok niti svojega življenja ne stavite nanje. Pustite jim, da živijo, kot sami želijo
  • Ne prenehajte se učiti. Učenje je skrivnost do bistrosti uma.
  • Razširite krog svojih poznanstev. Ko boste razmislili o smislu svojega življena, bo jasno tudi, katera je vaša nova jata ljudi, znotraj katere boste v prihodnje leteli.

Še več o avtorici prispevka boste našli tukaj.