Kuharske prismodarije: Ajdina kremna juha

Kuhanje je lahko zelo zabavno. (foto: freepik.com)

Tudi vi radi pripravljate okusne in zdrave jedi skupaj s svojimi vnuki? Preberite odličen recept, ki bo šel v slast vsem za kuhinjsko mizo.

Pisateljica in babica Milena Miklavčič v svoji novi knjigi Kuharske prismodarije podarja preizkušene, okusne in zdrave recepte, ki jih je pripravila skupaj s svojimi vnuki.

Tokrat objavljamo recept za okusno ajdino kremno juho.

Ajdina kremna juha

Ljubčki moji, ne, ne ustrašite se in ne zavijajte z očmi! Skuhati Ajdino kremno juho iz bučk je mačji kašelj. Če, seveda, imate pri roki:večjo bučko, 2 čebuli, peteršilj, baziliko, česen, sol, smetano in žlico masla.

Medtem ko se čebula praži na maslu, nareži olupljene bučke na kocke in jih stresi v posodo. Olupljen krompir prav tako nareži na kocke. Zalij z vodo in kuhaj 20 minut. Tik pred koncem dodaj še drobno sesekljana zelišča in česen. Dobro pretlači s paličnim mešalnikom, da nastane kremna juha. Vmešaj žlico smetane. Ker slutim, da ljubiš kroglice, ne bo nihče protestiral, če jih v juho, ko se znajde na krožniku, vržeš polno pest!

Pa lepo prosim: ne copraj  juhe brez babice!

Še več boste našli tukaj.