Za tokratni recept sem izbrala sladico, ki jo lahko ponudimo po glavnem obroku ali pa kot večerni obrok. Upam, da bo všeč tudi vam.
Za 4 osebe (skodelice 260 ml)*: 2 jajci, 2 večji jabolki, 2 jž vode, 80 g sladkorja v prahu, 200 g pšeničnega zdroba, 1 zavitek vanilijevega sladkorja, 150 ml mleka, maslo
*sladico lahko pripravite tudi v manjšem pekaču, za večjega pa prilagodite količino sestavin
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 stopinj, enakomerno zgoraj/spodaj.
- Monoporcijske pekače namastimo z maslom.
- Jabolki olupimo, odstranimo sredico in narežemo na majhne kocke.
- Beljake ločimo od rumenjakov.
- Rumenjake, vodo in sladkor penasto vmešamo.
- Dodamo pšenični zdrob in vanilijev sladkor.
- Iz beljakov stepemo sneg in ga z lopatko vmešamo v zmes.
- Vmešamo kocke jabolk.
- Zmes vlijemo v pripravljene modelčke.
- Postavimo v pečico na srednje rešeto in pečemo 30 minut.
- V manjšem lončku segrejemo mleko.
- Pekače vzamemo iz pečice in narastke prelijemo z vročim mlekom.
- Pustimo stati nekaj minut, nato posujemo s sladkorjem v prahu.
- Postrežemo še vroče.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.