KUHAJMO SKUPAJ: Zdrobov narastek z jabolki

foto: Selma Bizjak

Za tokratni recept sem izbrala sladico, ki jo lahko ponudimo po glavnem obroku ali pa kot večerni obrok. Upam, da bo všeč tudi vam.

Za 4 osebe (skodelice 260 ml)*: 2 jajci, 2 večji jabolki, 2 jž vode, 80 g sladkorja v prahu, 200 g pšeničnega zdroba, 1 zavitek vanilijevega sladkorja, 150 ml mleka, maslo

*sladico lahko pripravite tudi v manjšem pekaču, za večjega pa prilagodite količino sestavin

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 stopinj, enakomerno zgoraj/spodaj.
  2. Monoporcijske pekače namastimo z maslom.
  3. Jabolki olupimo, odstranimo sredico in narežemo na majhne kocke.
  4. Beljake ločimo od rumenjakov.
  5. Rumenjake, vodo in sladkor penasto vmešamo.
  6. Dodamo pšenični zdrob in vanilijev sladkor.
  7. Iz beljakov stepemo sneg in ga z lopatko vmešamo v zmes.
  8. Vmešamo kocke jabolk.
  9. Zmes vlijemo v pripravljene modelčke.
  10.  Postavimo v pečico na srednje rešeto in pečemo 30 minut.
  11. V manjšem lončku segrejemo mleko.
  12. Pekače vzamemo iz pečice in narastke prelijemo z vročim mlekom.
  13. Pustimo stati nekaj minut, nato posujemo s sladkorjem v prahu.
  14.  Postrežemo še vroče.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.