KUHAJMO SKUPAJ: Polnjene okrogle bučke

Polnjene okrogle bučke (foto: Selma Bizjak)

Te prikupne okrogle bučke, ki vas gledajo s prodajnih polic so predvsem idealne za polnjenje. Obstaja nešteto možnosti, s čim jih lahko napolnite. Jaz sem tokrat izbrala zelenjavo in kuskus. Seveda pri meni brez sira skoraj ne gre, zato se je tudi tokrat znašel med sestavinami.

Za 2 osebi potrebujemo: 2 okrogli bučki, ½ majhne čebule, 1 manjši korenček, 1 manjša rdeča paprika, 50 g kuskusa, 75 ml jušne osnove, 50 g ribanega sira mozzarella (lahko druga vrsta mehkega sira),50 g feta sira, šopek svežega peteršilja, 1 strok česna, sončnično olje, sol, poper

Priprava:

  1. Bučke operemo in jim vodoravno odrežemo četrtino zgornjega dela.
  2. Previdno izdolbemo sredico in jo narežemo na manjše kocke.
  3. V manjši ponvi segrejemo olje, čebulo drobno nasekljamo in jo zarumenimo.
  4. Dodamo jušno osnovo in jo zavremo.
  5. Rahlo solimo.
  6. Ko jušna osnova zavre, vmešamo kuskus in ga po navodilih proizvajalca skuhamo.
  7. Medtem očistimo korenček in papriko ter oboje narežemo na zelo majhne kocke in ju na hitro popražimo v ponvi, na olju, da se rahlo zmehčajo.
  8. Sir feta nadrobimo, mehki sir naribamo.
  9. Peteršilj opremo in sesekljamo.
  10. Ko je kuskus pripravljen, vanj vmešamo še na hitro praženo zelenjavo (bučke, korenček in rdeča paprika) ter feta sir.
  11. Dodamo še sveže sesekljan peteršilj, po okusu solimo in popramo.
  12. Nadev premešamo in z njim napolnimo izdolbeni bučki.
  13. Bučki posujemo še z ribano mozzarello.
  14. Postavimo ju v ognjevaren pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
  15. Postavimo v prej ogreto pečico (200°C), na srednje vodilo in pečemo 20 – 25 minut.
  16. Prvih 20 minut pokrito, da se zmehča, zadnjih 5 minut pa odkrito, da dobi lepo zlato rjavo skorjico.

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.