KUHAJMO SKUPAJ: Paradižnik z burrato in breskvami

Foto: Selma Bizjak

Ena od najbolj osvežilnih jedi poleti je zame solata. V tem času imamo na razpolago ogromno različnih sestavin, ki jih lahko združimo in tako pripravimo okusen in nasiten obrok. Ta moja je sestavljena iz paradižnika, burrate in breskev. Ja, prav ste prebrali. Tej solati doda piko na i sveža in sočna breskev.

Za 1 osebo kot obrok: 1 manjši paradižnik Volovsko srce, 8 češnjevih paradižnikov različnih barv, sveži lističi bazilike, nekaj rezin pršuta, 1 burrata*, 1 breskev, oljčno olje, glazura balzamičnega kisa

*burrata je zelo znana italijanska vrsta svežega kravjega sira

Začimbe Trije kralji, ki jih lahko dodate k tej solati: Kraljeva morska sol, Grški bogovi, Limonski poper

Priprava:

  1. Paradižnik, breskev in liste bazilike operemo in s papirnato brisačko osušimo.
  2. Paradižnik Volovsko srce narežemo na pol cm debele kolobarje.
  3. Češnjev paradižnik prerežemo na pol (po dolžini ali po širini).
  4. Breskev narežemo na krhlje.
  5. Na krožnik razporedimo obe vrsti paradižnika, breskev, pršut, liste bazilike in nazadnje “nacufano” burrato.
  6. Vse skupaj prelijemo z oljčnim oljem.
  7. Paradižnike solimo ter prelijemo še z balzamičnim kisom.
  8. Po okusu izberemo začimbno mešanico, ki nam ustreza; če želimo bolj izrazit in svež okus izberemo Limonski poper, drugače se odločimo za Grške bogove.
  9. Poleg solate ponudimo hrustljav kruh ali krhke grisine.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.