To preprosto tortico pripravimo brez peke, saj uporabimo Oreo piškote. Nadevamo jo z okusno limonino kremo in okrasimo s svežimi jagodami.
Za limonino kremo potrebujemo: 350 ml mleka, 90 g sladkorja, 20 jedilnega škroba, 3 rumenjake, naribana lupinica 1 bio limone, 4 jž limoninega likerja, 100 g mascarpone sira
Priprava:
- Mleko zavremo in odstavimo.
- Medtem z ročno metlico zamešamo sladkor, rumenjake in škrob.
- Dodamo naribano limonino lupinico.
- Prilijemo polovico zavretega mleka in mešamo toliko časa, da ni grudic.
- Preostanek mleka spet segrejemo in prilijemo sladko zmes.
- Nenehno mešamo z ročno metlico vse dokler ne zavre. Mešamo še minutko.
- Prilijemo še limonin liker in premešamo.
- Dobljeno kremo predenemo v drugo posodo, pokrijemo s pvc folijo za živila in ohladimo na sobno temperaturo.
- Nato vmešamo še mascarpone sir.
- Dobljena krema mora biti res lepo gladka in homogena.
- Posodo hermetično zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj dve uri preden jo nadevamo na piškotno dno.
Piškotno dno (za pekač mer 34 x 11 cm) potrebujemo: 300 g Oreo mletih keksov, 100 g tekočega masla
- Mletim Oreo keksom v skledi prilijemo stopljeno in ohlajeno maslo (v kolikor nimamo že mletih, jih v prah zdrobimo v multipraktiku ali z lesenim valjarjem).
- Dobro premešamo in enakomerno porazdelimo v pekač.
- Piškotno maso lepo poravnamo po dnu pekača in po notranjih robovih.
- Vse skupaj zavijemo v pvc folijo za živila in postavimo za 2 uri v hladilnik.
Po preteku najmanj dveh ur, piškotno tortico sestavimo.
Za dekoracijo: sveže jagode, lističi mete, čokoladni čips, grobo mleta bučna semena, sladkor v prahu
- S kremo napolnimo dresirno vrečko z izbranim nastavkom (če je nimamo enostavno kremo dodamo z žlico in lepo poravnamo).
- Po vrhu kreme naložimo jagode (lahko uporabimo sadje po izbiri).
- Dekoriramo še z lističi mete, kokosovim čipsom, grobo mletimi bučnimi semeni ter jo po robovih rahlo posujemo s sladkorjem v prahu.
- Oreo tortico postavimo še za par ur v hladilnik.
- Preden jo razrežemo in postrežemo, jo 15 minut pustimo na sobni temperaturi.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.