KUHAJMO SKUPAJ: Ocvrte mesne kroglice

0
462
Ocvrte mesne kroglice (foto: Selma Bizjak)

Ene od mesnih jedi, ki mi gre v slast so mesne kroglice, polpete jim, povzeto po Italijanih, pravimo Primorci. Všeč so mi z raznoraznimi omakami, od mesne, zelenjavne, čebulne, paradižnikove, smetanove,… H krompirju pa vedno pripravim ocvrte, take z zelo hrustljavo skorjico. In tokrat sem jih pripravila z omako, ki jo uporabniki mojih receptov že poznate.

Za 4 osebe potrebujemo: 600 g mletega mesa (jaz uporabim samo svinjino), 2 manjši žemljici, olje, 1 jajce, 1 strt strok česna, šopek svežega peteršilja, sol, poper, krušne drobtine

Priprava:

  1. Dva do tri dni stare žemljice (ali drugo vrsto kruha) namočimo v vodi.
  2. V večjo skledo damo mleto meso, ki ga solimo in popramo po okusu.
  3. Dodamo 1 jušno žlico olja, strt strok česna, sesekljan svež peteršilj, jajce ter ožeti žemlji.
  4. Z dlanmi premešamo, da se sestavine enakomerno porazdelijo.
  5. Iz mase naredimo približno 22 kroglic premera 4 cm.
  6. Vsako posebej povaljamo v krušnih drobtinah.
  7. Olje primerno segrejemo in v njem ocvremo vse kroglice (na vsaki strani približno 3 minute).

Predhodno si pripravimo še omako po tem receptu:

Omaka k mesnim polpetom – Sladko Slane Brbončice (sladkoslanebrboncice.si)

K ocvrtim mesnim kroglicam lahko ponudimo pražen krompir, pire krompir, pomfri, pečen krompir ali prilogo, ki nam najbolj ustreza.

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.