KUHAJMO SKUPAJ: Krompirjeva solata po grško

Krompirjeva solata po grško (foto: Selma Bizjak)

Predvsem poleti se priležejo različne solate, predvsem hladne. Ta krompirjeva ima nekaj dodatkov, ki nas spomnijo na poletno Grčijo.

Za 2 osebi potrebujemo: 8 – 10 manjših krompirjev za kuhanje, 12 mini paradižnikov, pest črnih izkoščičenih oliv, 100 g Feta sira, 1 grški jogurt, 1 jž limoninega soka, oljčno olje, mešanica začimb Grški bogovi Trije kralji*, Kraljeva sol Trije kralji, rdeča čebula, svež koper (po želji za dekoracijo)

*Začimbna mešanica Grški bogovi Trije kralji vsebuje: česen, čili, papriko, morsko sol, čebulo, baziliko, rožmarin, origano in peteršilj.

Priprava:

  1. Krompir skuhamo v slanem kropu z olupki vred. Kuhanega ohladimo in olupimo.
  2. Narežemo ga na malo večje kocke (4 ali 6 iz enega).
  3. Iz grškega jogurta, mešanice začimb Grški bogovi, limoninega soka, oljčnega olja in soli pripravimo solatni preliv.
  4. V njem zamešamo krompir, da se ga preliv lepo oprime.
  5. Dodamo tanko narezano rdečo čebulo, črne olive, nadrobljen feta sir in na pol prerezane mini paradižnike.
  6. Krompirjeva solata po grško je boljša, če jo pred serviranjem za uro postavimo v hladilnik.
  7. Pred serviranjem solato po želji dekoriramo še s svežim koprom.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.