Predvsem poleti se priležejo različne solate, predvsem hladne. Ta krompirjeva ima nekaj dodatkov, ki nas spomnijo na poletno Grčijo.
Za 2 osebi potrebujemo: 8 – 10 manjših krompirjev za kuhanje, 12 mini paradižnikov, pest črnih izkoščičenih oliv, 100 g Feta sira, 1 grški jogurt, 1 jž limoninega soka, oljčno olje, mešanica začimb Grški bogovi Trije kralji*, Kraljeva sol Trije kralji, rdeča čebula, svež koper (po želji za dekoracijo)
*Začimbna mešanica Grški bogovi Trije kralji vsebuje: česen, čili, papriko, morsko sol, čebulo, baziliko, rožmarin, origano in peteršilj.
Priprava:
- Krompir skuhamo v slanem kropu z olupki vred. Kuhanega ohladimo in olupimo.
- Narežemo ga na malo večje kocke (4 ali 6 iz enega).
- Iz grškega jogurta, mešanice začimb Grški bogovi, limoninega soka, oljčnega olja in soli pripravimo solatni preliv.
- V njem zamešamo krompir, da se ga preliv lepo oprime.
- Dodamo tanko narezano rdečo čebulo, črne olive, nadrobljen feta sir in na pol prerezane mini paradižnike.
- Krompirjeva solata po grško je boljša, če jo pred serviranjem za uro postavimo v hladilnik.
- Pred serviranjem solato po želji dekoriramo še s svežim koprom.
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.