KUHAJMO SKUPAJ: Koktajl Gin & Lubenica

Foto: Selma Bizjak

Poletni večeri so kot nalašč za razvajanje z lahkimi alkoholnimi koktejli. Osvežilen in okusen koktajl je sestavljen iz najbolj osvežilnega poletnega sadja – lubenice, hit alkoholne pijače poletja Gin-a ter iz enega najbolj znanih italijanskih belih penečih vin – mehurčkastega Prosecco. Sestavine so TOP, gremo k mešanju.

Potrebujemo: 500 g očiščene lubenice, 200 ml Gin-a, 400 ml penečega vina Prosecco, iztisnjen sok 1 limone, lističi bazilike ali mete za dekoracijo, kocke ledu

Priprava:

  1. Lubenici odstranimo lupino in ves beli del tako, da nam ostane samo rdeče meso iz katerega odstranimo vse pečke.
  2. Narežemo na majhne kocke, ki jih razporejene na pladenj postavimo za nekaj ur v zamrzovalnik (2 – 3 ure).
  3. Polovico delno zamrznjenih kock lubenice damo v mešalnik skupaj s Proseccom in Ginom ter iztisnjenim sokom limone.
  4. Vse skupaj obdelamo v gladko, tekočo zmes.
  5. V kozarce razdelimo preostalo polovico delno zamrznejenih kock lubenice ter čez prelijemo alkoholno mešanico.
  6. Dekoriramo z rezino limone ter z lističi bazilike ali mete.
  7. Postrežemo dobro ohlajeno, s slamico in desertno žličko. Po potrebi dodamo kocko ledu.

Zabava se lahko prične!

Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.