Poletni večeri so kot nalašč za razvajanje z lahkimi alkoholnimi koktejli. Osvežilen in okusen koktajl je sestavljen iz najbolj osvežilnega poletnega sadja – lubenice, hit alkoholne pijače poletja Gin-a ter iz enega najbolj znanih italijanskih belih penečih vin – mehurčkastega Prosecco. Sestavine so TOP, gremo k mešanju.
Potrebujemo: 500 g očiščene lubenice, 200 ml Gin-a, 400 ml penečega vina Prosecco, iztisnjen sok 1 limone, lističi bazilike ali mete za dekoracijo, kocke ledu
Priprava:
- Lubenici odstranimo lupino in ves beli del tako, da nam ostane samo rdeče meso iz katerega odstranimo vse pečke.
- Narežemo na majhne kocke, ki jih razporejene na pladenj postavimo za nekaj ur v zamrzovalnik (2 – 3 ure).
- Polovico delno zamrznjenih kock lubenice damo v mešalnik skupaj s Proseccom in Ginom ter iztisnjenim sokom limone.
- Vse skupaj obdelamo v gladko, tekočo zmes.
- V kozarce razdelimo preostalo polovico delno zamrznejenih kock lubenice ter čez prelijemo alkoholno mešanico.
- Dekoriramo z rezino limone ter z lističi bazilike ali mete.
- Postrežemo dobro ohlajeno, s slamico in desertno žličko. Po potrebi dodamo kocko ledu.
Zabava se lahko prične!
Več o meni
“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.
Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.
Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.
Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.
Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.
Sledite mi lahko tudi vi!
Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.
Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.