KUHAJMO SKUPAJ: Biskvitne kocke z malinami

Biskvitne kocke z malinami (foto: Selma Bizjak)

Ste za nekaj hitrega, enostavnega, sladkega in zares okusnega? Biskvitne kocke z malinami so pripravljene takoj.

Sestavine

Za biskvit: 115 g masla, 200 g rjavega trsnega sladkorja, 2 jajci, 300 g moke, 1 čajna žlička sode bikarbone, 1 čajna žlička pecilnega praška, ½ čajne žličke soli, 340 ml pinjenca, 1 čajna žlička vanilija arome, 100 g grobo nasekljane bele čokolade, 100 g svežih malin

Za hrustljav posip: 50 g belega sladkorja, 50 g rjavega trsnega sladkorja, 100 g grobo sesekljanih mandljev

Priprava:

  1. Z električnimi metlicami obdelamo maslo in sladkor.
  2. Postopoma dodamo obe jajci. Skupno ju mešamo 10 minut, da masa postane penasta in svetle barve.
  3. V drugi posodi presejemo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in nazadnje sol. Premešamo.
  4. Suhe sestavine vmešamo v mokre. Dodamo še vanilijevo aromo in pinjenec.
  5. Nežno vmešamo še belo čokolado in narezane maline.
  6. Pripravimo hrustljav posip; zamešamo obe vrsti sladkorja ter sesekljane mandlje.
  7. Pekač obložimo s peki papirjem. Vanj vlijemo polovice biskvitne mase. Posujemo s polovico hrustljavega posipa. Nato prilijemo še drugo polovico biskvitne mase in tudi to posujemo s preostankom hrustljavega posipa.
  8. Pečemo v prej ogreti pečici na 175 stopinj Celzija 30 – 35 minut. Pečenost preverimo z lesenim nabodalcem, ko je le-to suho, je pecivo pečeno.
  9. Pečeno pecivo ohladimo in narežemo na enakomerne kocke.
Foto: Selma Bizjak

Več o meni

“V prvi vrsti sem mama. Takoj za tem pa z vsem srcem in dušo predana
kuhinji. Obožujem mešanico slovensko italijanskih jedi, ki jim dodam osebno noto. Torej njoki, pašte, pizze, lazanje, narastki, mesne jedi, veliko zelenjave in veliko užitkov v kuhinji. Sladice. Predvsem sladke, kremne, sadne in pa seveda slovenske tradicionalne.

Že kot majhna deklica sem se navdušila nad ustvarjanjem in delom v kuhinji.
S pomočjo pručke sem dosegla delovni pult, kjer sem mesila testo in najprej oblikovala piškote.

Žilico za delo v kuhinji sem podedovala po babici, Prekmurki. In seveda sem zgled dobila pri mami.

Sem samouk in globoko v srcu upam, da se mi bo želja po tem, da bi kuhala v restavraciji ali domači gostilni nekoč izpolnila.

Sledim svojim željam. Zato sem začela s svojim kulinaričnim blogom. Za začetek.

Sledite mi lahko tudi vi!

Na Facebook-u pa sem pred leti ustvarila kulinarično skupino “Kuhamo z
ljubeznijo & Sladko Slane Brbončice” v kateri je že skoraj 27.000 članov in kjer se dnevno družimo z objavami jedi in izmenjavo receptov.” Najdete nas tukaj.

Mojo stran z recepti pa si lahko pogledate tudi tukaj.

Z Vami kuha Selma Bizjak.