Hitro, okusno in zdravo: Slastni čolnički iz bučk

0
93
Polnjene bučke so odlično poletni kosilo. (foto: freepik.com9

Želite pripraviti hitro, okusno ter lahko kosilo? Potem vas bo ta recept navdušil. Pripravite bučke nekoliko drugače.

Poletje je v polnem zamahu in mogoče nimate idej kako pripraviti bučke. Tukaj je odličen recept za polnjene bučke (odličen vegetarijanski obrok)

Skupni glikemični indeks obroka: 15

Glikemični indeks: 15 + 15 + 15 + 0 + 30 = 75 : 5 = 15

Priprava: 20 minut

Čas pečenja: 20 minut

Sestavine:• 4 manjše bučke• čebula• maslo• gobe (4 sveže gobe ali pol kilograma zmrznjenih jurčkov)• sir• paradižnikova solata

bučke: GI 15 čebula in maslo: GI 15 gobe: GI 15 sir: GI 0 paradižnikova solata: GI 30

Priprava: Na maslu popražimo čebulo. Dodamo na listke narezane gobe. Pražimo. Medtem bučke prerežemo po dolžini na pol. Z žlico izdolbemo mehko vsebino bučke, da nastane kot nekakšen čolniček. Vsebino izdolbenih bučk dodamo med gobe in pražimo toliko časa, da voda izhlapi. Začinimo s soljo, origanom in peteršiljem. Izdolbene bučke naložimo v ozek pekač, ki smo ga predhodno namazali z maslom. Popražene gobe nadevamo v bučke. Čez naribamo sir in za 20 minut postavimo pekač v segreto pečico na 180 °C.

Da je obrok barvno bolj živahen, naj bo poleg paradižnikova solata.

Nasvet: Polnjene bučke so lahko kot samostojna brezmesna jed, lahko pa jih ponudite kot zelenjavno prilogo k puranji ali telečji pečenki. 

Poletje ponuja izobilje zelenjave. (foto: Pixabay.com)

Še več najdete tukaj.